DRAŽBA

FOTO in VIDEO: Incident ob prodaji Črnigojevega mercedesa

Objavljeno 13. april 2012 14.17 | Posodobljeno 13. april 2012 17.19 | Piše: A. L., P. J.

Dražba uspešna, prodali mercedesa in audija.

Štirikolesnik parkiran v Ljubljani

LJUBLJANA – Na današnji dražbi so ponudili tri zarubljene avtomobile Primorja. Šlo je za luksuznega črnega mercedesa in dva audija. A že na začetku prodaje nam je sodni izvršitelj povedal, da bodo dražbo zaključili, če bo dolg poplačan že, denimo, s prodajo enega samega avtomobila. »Številni bodo mogoče razočarani, ker sploh ne bodo mogli kupiti tistega, po kar so prišli,« nam je dejal v pogovoru sodni izvršitelj in voditelj tokratne dražbe Marjan Bakan.

Incident ob prodaji

Razprodaje se je udeležilo približno 30 interesentov. Ob 12. uri so v okolici zadoneli cerkveni zvonovi, Bakan pa je pomočnikom naročil, naj zaprejo vrata, zapornice pa spustijo. Množici zainteresiranih kupcev je najprej ponudil Črnigojevega mercedesa in pojasnil, zakaj. Notranjost avtomobila je, kot smo se lahko prepričali na lastne oči, precej zanemarjena, za avto serije S pa so želeli iztržiti najmanj 16.000 evrov. Sodni izvršitelj je dejal, da mu iz Primorja šoferji še vedno niso dostavili drugega ključa, čeprav so obljubili, da bodo to storili.

Dražbo je odprl s 16 tisoč evri in kar nekaj časa je trajalo, preden je prvi kupec ponudil izklicno ceno. Množica je končno zbrala malo poguma in začela dvigovati ceno. Minimalni dvig je bil 500 evrov. V nekem trenutku je na dvorišče vstopil starejši možakar, ki je zavpil, da ponuja 30 tisoč evrov. Množica se je obrnila proti njemu, sodni izvršitelj pa ga je vprašal, če je prijavljen. Ker ni bil, mu je sprva naročil, naj se najprej prijavi, a se je množica uprla, češ da je to nezakonito. Po nekaj minutah prerekanja mu izvršitelj ni dal možnosti sodelovanja. Dražba je tekla dalje, vse dokler niso prišli do cene 28 tisoč evrov. Prvič, drugič, prodano, je dejal sodni izvršitelj in s pogledom kazal na Mateja Vovka. Ker pa to še vedno ni bilo dovolj za poplačilo dolga, se je odločil še za prodajo sivega audija.

Mercedes ni bil dovolj

Izklicna cena je znašala skromnih pet tisočakov. Roke so se počasi dvigovale, vse dokler ni bila dosežena cena 11.200 evrov. Vozilo je bilo prodano možakarju, ki je dejal, da ga je kupil za hčer, ki opravi veliko relacijskih voženj poti jugu. Kam točno, ni povedal.

Črni Črnigojev lepotec (S500 4-matic AUT.) je imel prevoženih 180 tisoč kilometrov, medtem ko sta imela audija (oba A6 3.0 TDI Q AUT.) na števcu 200 in 260 tisoč kilometrov. Spomnimo, da so bile vrednosti vozil sprva ocenjene na 50 tisočakov za mercedesa in po 15 tisočakov za vsakega od audijev. Kljub temu da cene niso bile dosežene, je Bakan dejal, da je bila dražba uspešna in da so bile dosežene tržne vrednosti vozil.

Deli s prijatelji