ZAVRELA JE KRI

FOTO in VIDEO: Incident na shodu: padel udarec v obraz?

Objavljeno 10. september 2015 22.00 | Posodobljeno 10. september 2015 22.35 | Piše: Eva Centrih

Priča pravi, da naj bi udeleženec shoda s pestjo udaril taksista, ki je v svojem avtomobilu poslušal partizanske pesmi. Policija trdi, da do fizičnega obračuna ni prišlo.

LJUBLJANA – Na shodu pred ljubljansko sodno palačoimage se je med popoldanskim shodom zgodil incident. Medtem ko so v svojem govoru predstavniki Odbora 2014 poudarjali, da so njihovi shodi vedno mirni in dostojanstveni, pa se je čez cesto dogajala prava mala drama. Medtem ko smo na kraju dogodka od več prisotnih slišali, da naj bi prišlo do udarca v obraz, pa je policija sporočila, da do fizičnega obračuna med dvema moškima ni prišlo. Pa poglejmo, kaj smo izvedeli o dogodku.

Dve plati iste zgodbe

Priča dogodka nam je povedala: »Moški je udaril taksista, ki je bil parkiran ob sodišču in je v avtu poslušal partizanske pesmi. Okno je imel odprto, tako je pristopil in ga s pestjo udaril v obraz.« Takoj so priskočili policisti, ki so bili prisotni na shodu. »Moškega, ki je napadel taksista, so policisti popisali, dobil je tudi kazen,« je ob tem dodal očividec dogodka, ki nam je povedal, da je sam član skupine SKO (Skupina Kazenska ovadba). Ta skupina je imela shod včeraj, prav tako v Miklošičevem parku.

In kaj pravi policija? Iz PU Ljubljana so sporočili, da so policisti s svojo neposredno prisotnostjo in razgovori ugotovili, da je v času shoda voznik na Tavčarjevi cesti odprl vrata svojega vozila in »začel predvajati glasbo z močnejšo jakostjo. Do njega je prišel moški in ga pozval, naj s predvajanje glasbe prekine. K njima so takoj pristopili policisti, ki so opazili njun besedni konflikt in z njima izvedli identifikacijski postopek. Voznik je glasbo utišal, moški pa se je odstranil. Med njima ni prišlo do fizičnega obračuna niti niso bili ugotovljeni elementi prekrška.«

Dva prisotna sta si izmenjala tudi nekaj vročih besed in si skoraj skočila v lase. Več pa v spodnjem videu.

Deli s prijatelji