ZADEVA ISTRABENZ

FOTO in VIDEO: Bavčar pojasnil, zakaj ne bi rad sedel

Objavljeno 07. april 2016 13.50 | Posodobljeno 07. april 2016 13.51 | Piše: A. L., T. Pa.

Današnje sojenje se je začelo z zapletom.

LJUBLJANA – Danes zjutraj se je na sodišče vrnil Igor Bavčar, nekdanji prvi mož Istrabenza. Zanj, za Kristjana Sušinskega, nekdanjega svetovalca Istrabenza, in Nastjo Sušinskega, nekdanjega predsednika uprave Maksime Holdinga, poteka predobravnavni narok v ponovljenem sojenjuimage zaradi pranja denarja pri preprodaji delnic.

Današnje sojenje se je začelo z zapletom, ko je Igorja Bavčarja predsednica senata Vladislava Lunder pozvala, naj sede v prvo, zatožno klop. Bavčar je še naprej stal, njegov odvetnik Marko Bošnjak pa je želel do besede, da bi zadevo pojasnil. Kljub temu je sodnica še naprej vztrajala, naj sede v prvo klop, kar je Bavčar nato tudi storil.

Potem ko je sodnica obrazložila, da postopek poteka zaradi odprave napak iz predhodnega sojenja, ki jih je ugotovilo vrhovno sodišče (kršen je bil namreč zakon o kazenskem postopku), je odvetnik vendarle dobil besedo in vnovič pojasnil, da ni pravne podlage, da se Bavčarja posadi v prvo klop. Predvsem zato, da bi olajšal komunikacijo med njim in Bavčarjem, poleg tega pa je tudi poudaril, da naj bi zatožna klop dajala stigmo, saj je v neskladju z domnevo o nedolžnosti. Predsednica senata je na to odvrnila, da vztraja pri svojem, in dodala, da ima Bavčar kljub temu možnost komuniciranja s svojim odvetnikom.

Bavčar se je prejšnji teden vrnil na sodiščeimage, potem ko je septembra lani vrhovno sodišče ugodilo zahtevku za varstvo zakonitosti Bavčarja in Kristjana Sušinskega ter razveljavilo sodbo, zadevo pa vrnilo v ponovno sojenje. 

Deli s prijatelji