AKCIJA

FOTO: Več kot 200 krajanov zaradi Darsa zaprlo cesto

Objavljeno 25. april 2014 13.25 | Posodobljeno 25. april 2014 13.52 | Piše: T. L.

Zbralo se je več kot 200 krajanov in z vozili zaprlo priključek Brnik.

Policisti ga v drugo niso mogli ustaviti.

BRNIK – Na gorenjski avtocesti je zaradi protestnega shoda zaprt priključek Brnik v obe smeri, sporoča prometnoinformacijski center. Pri PU Kranj smo izvedeli, da so domačini z vozili (osebnimi in kmetijsko mehanizacijo) zaprli cesto, razlogi, zakaj so se odločili za protestno akcijo, pa jim ob našem klicu še niso bili znani. 

Smo pa govorili z domačinom Alešem Globočnikom, ki nam je povedal, da jim je Družba za avtoceste RS (Dars) zaprla vse dovoze do njivskih površin in gozda. Dars je obnavljal priključek Brnik in zaprl vse prehode. Menda na zahtevo višje državne inšpektorice za ceste. »Avtocesta je naprej prerezala dostope, nato so naredili obvozne ceste, zdaj pa so vse zaprli. Nekateri nimamo dostopa do svojih parcel, drugim pa se je pot, ki vodi do površin, podaljšala tudi do 10 kilometrov.« 

Obnova se je končala 17. aprila, en del pa naj bi se končal še pred prvomajskimi prazniki. Kot še pravi Globočnik, so na Darsu povsem nedosegljivi in neodzivni, saj da jih ni mogoče dobiti prek telefona. Tudi iz občine so skušali stopiti v stik z Darsom, pa niso imeli uspeha.  

Ker se na pozive posameznikov niti na pozive z občine pri Darsu niso odzvali, so se odločili za protest, na katerem se je, kot ocenjuje sogovornik, zbralo več kot 200 krajanov Vogelj, Voklega in Šenčurja. Danes bodo z zaporo vztrajali še kakšno uro, saj gre le za opozorilno stavko.

»Danes se z Darsom najbrž ne bomo nič dogovorili. Če bodo še naprej neodzivni, bomo ukrepe stopnjevali,« pravi Globočnik.

Imate za nas zanimive informacije? Pišite nam.

Deli s prijatelji