BELI PRAH

FOTO: V Teš blokirali vstop in odhod uslužbencev

Objavljeno 05. avgust 2015 23.55 | Posodobljeno 05. avgust 2015 23.57 | Piše: J. M.

Prvi mož Termoelektrarne Šoštanj Matjaž Eberlinc je prejel grozilno pismo s sumljivo vsebino.

Izredne razmere v termoelektrarni. Foto: Jože Miklavc

ŠOŠTANJ – Napovedane novinarske konference vodstva Termoelektrarne Šoštanj (Teš) o polletnem poslovanju tega energetskega giganta iz Šaleške doline včeraj ob 11. uri ni bilo. Pet minut prej je namreč direktor Teša Matjaž Eberlinc na sedežu podjetja prejel grozilno pismo. Ob odpiranju pošiljke se je usul bel prah, ki bi lahko bil nevarna snov, zato so nemudoma obvestili organe varnosti, civilno zaščito in specialno opremljene gasilske enote. 
Eberlinca so zadržali v njegovi pisarni, zbrane novinarje pa v konferenčni sobi. Tisti, ki so na konferenco zamujali, so naleteli na popolno zaporo; preprečena sta bila vstop in odhod tako uslužbencev kot gostov.

Prizori so spominjali na akcijski film: v nekaj več kot 10 minutah so gasilci in policisti iz Velenja in Šoštanja ter varnostna služba Teša zavarovali območje in določili obsežno varnostno cono s fizičnim varovanjem. Postavili so dekontaminacijsko komoro, posebej izurjeni pa so vzorec prejetega praška takoj odpeljali na preiskavo v laboratorij v Ljubljano. Novinarsko konferenco so kajpak odpovedali. 

Deli s prijatelji