DOBRODELNI TEK

FOTO: V spomin Ruth in za dober namen

Objavljeno 28. februar 2015 14.36 | Posodobljeno 28. februar 2015 14.37 | Piše: Boštjan Fon

Dobrodelni 48-urni tek v spomin na tragično preminulo ultramaratonko Ruth Podgornik Reš že premagal prvo noč.

Športno humanitarno društvo Vztrajaj – Never Give Up je pripravilo na Bledu tretji dobrodelni tek okoli jezera v spomin na tragično preminulo Ruth Podgornik Reš, žensko z velikim srcem, ultramaratonko, vrtnarko, pisateljico, kuharico ter osebo, ki je vsem okoli sebe s svojo energijo in pozitivnim pogledom na svet dajala zagon in motivacijo za boljšo prihodnost. Prireditev, ki se odvija na sprehajalni stezi okoli Blejskega jezera, se je začela včeraj ob 17. uri in se bo zaključila jutri ob isti uri. Startno-ciljni prostor je umeščen v veslaškem centru Mala Zaka.

»Z namenom pomagati otrokom tudi letos vabimo vse tekače, pohodnike in ostale ljudi dobre volje, da se nam pridružijo na poti okoli Blejskega jezera, kjer je ogromno tekaških ur preživela tudi Ruth, in tako pomagajo. Pridružite se nam lahko kadar koli v času prireditve in odtečete ali prehodite, kolikor želite. Skupaj bomo naredili dobro delo in se spomnili Ruth Podgornik Reš,« sta povedala brata Matej in Miha Markovič, gonilni sili dobrodelnega projekta.

Naj dodamo, da so svoj prispevek s plačilom startnine in tekom dodale tudi Slovenske novice, ki hkrati vabijo vse svoje spoštovane bralke in bralce na Bled, na krog ali dva okoli jezera.

Več o dobrodelnem teku, ki poteka do jutri, bomo objavili v ponedeljkovi tiskani izdaji.

Deli s prijatelji