ŽIVI KOT NAŠI PREDNIKI

FOTO: V slovenskem gozdu živi kot pračlovek

Objavljeno 02. avgust 2015 13.57 | Posodobljeno 02. avgust 2015 14.07 | Piše: A. L.

Bil je poročen, bil je na položaju in imel je hipotekarni kredit. A vse to je pustil.

MOKRI POTOK – Vas zanima, kako je živeti v divjini? Potem morate spoznati Angela Valkenborgha, 31-letnega Belgijca iz Limburga, ki se trenutno potepa po slovenskih gozdovih.

Valkenborgh je bil poročen, imel je službo in kredit. A vse to je pustil in se vrnil k življenju, ki so ga živeli naši daljni predniki. Že nekaj mesecev se potepa po slovenskih gozdovih na jugu Slovenije, v bližini ekovasice Mokri Potok.

Zgradil si je bivališče

Sprva je o preživetju v divjini prebral veliko knjig, potem pa se je udeležil nekaj treningov na Švedskem in v Nemčiji. Pri 30 letih se je naposled odločil, da odide v gozd in postane tako rekoč sodobni divjak. Vse svoje delo, prigode in druženja sicer objavlja na spletnih omrežjih in ne tako, kot bi od pračloveka pričakovali – denimo vklesano v kamen. Pokazal je tudi zavetje, ki si ga je postavil iz vej in listja. Ker so tla glinena, lahko v njem celo zakuri.

 

Camp Smithy is open. #bushcraft #outdoor #adventure #survival #wearewildness #rewildyourlife #shelter #livinginnature

A photo posted by Angelo Valkenborgh (@becomingwildman) on

Hrani se s plodovi, ki jih najde v naravi (jagodičevje, žabe, koprive), njegov edini novodobni produkt, ki ga je vzel v divjino, pa je mobilni telefon, ki ga polni s sončno energijo. Zaradi prepovedi lova ne more uresničiti želje, da bi ujel kakšnega jelena ali divjo svinjo. Meso zato kupuje v bližnjem mestu. Kljub vsemu znanju, ki ga je pridobil, še vedno naredi kakšno napako. A takšen način življenja ga veseli.

Poleg telefona, ki ga povezuje z modernim svetom, ima v bližini gozda zaradi varnosti parkiran še avtomobil, vendar se ga namerava v prihodnosti znebiti.

Bi vi znali preživeti v divjini?

Angelov cilj je, da se ljudje spet naučimo tehnik preživetja v divjini. In z dokumentiranjem svojih prigod in objavami na spletu nas opominja na življenje naših prednikov in uči o njem. Sam si sicer želi živeti življenje lovca nabiralca kje v Kanadi, Sibiriji ali na Aljaski, poroča nieuwsblad.be.

Bi se mu upali pridružiti? Lahko tudi prek spleta. Več na becomingwildman.com.

 

Camp Smithy is open. #bushcraft #outdoor #adventure #survival #wearewildness #rewildyourlife #shelter #livinginnature

A photo posted by Angelo Valkenborgh (@becomingwildman) on

Deli s prijatelji