VESELJE NA SNEGU

FOTO: Uganete, kje ga imajo dva metra?

Objavljeno 13. februar 2016 11.36 | Posodobljeno 13. februar 2016 11.36 | Piše: Mo. S.

V Kočevju imajo 25 cm snega, v Ljubljani 12, v Slovenj Gradcu pa 16.

Foto: bralec Bojan

LJUBLJANA – Vikend bo kot ustvarjen za vragolije na snegu, saj se je snežna odeja ponoči odebelila. V zadnjem dnevu je pobelilo tudi nižine, tako da je razlogov za veselje, še posebej otroško, več kot dovolj.

V zadnjih 12 urah je sicer največ snega, kar 38 centimetrov, zapadlo na Vojskem, nekoliko manj pa na Voglu in Kredarici. V Kočevju je zapadlo 23 centimetrov snega, na Lisci in Katarini nad Ljubljano 18, v Ratečah in Ljubljani 10, v Postojni 11, drugod pa manj. A ker je sneg ponekod padal na podlago, imajo tako na Kredarici že dva metra debelo snežno odejo, na Voglu pa 165 centimetrov. V Kočevju imajo 25 centimetrov snega, v Ljubljani 12, v Slovenj Gradcu pa 16. Nekaj snega je tudi na Dolenjskem in Štajerskem.

Padavine se vračajo

Dopoldne bodo padavine sicer ponehale. Čez dan bo sončno, oblaki se boo zadrževali zlasti na Primorskem in Notranjskem. Ogrelo se bo od 3 do 8, na Primorskem do 11 stopinj Celzija. Ponoči bo ponekod v južnih krajih prehodno rahlo deževalo, konkretnejše padavine pa se bodo ponovno pojavile že v nedeljo, ko bodo sredi dneva od jugozahoda spet zajele večji del države. Po nižinah bo deževalo, meja sneženja bo nad 1000 metri nad morjem. 

Iz Ribnice na Pohorju se nam je oglasil bralec Bojan in nam poslal fotografijo.

Kako je pri vas? Koliko imate snega? Uporabite spodnji obrazec.

Deli s prijatelji