DRAŽBE NI BILO

FOTO: Tušek pred dražbo
 sam prodal passata

Objavljeno 05. junij 2017 11.30 | Posodobljeno 05. junij 2017 11.37 | Piše: Aleksandar Lukić

Javnosti so ponujali avto, vreden 11.000 evrov, a se je zapletlo – vozila ni.

Marko Tušek čaka na službo. Foto: Dejan Javornik

LJUBLJANA – Nekdanji slovenski košarkarski reprezentant Marko Tušek, ki je v svoji karieri zaslužil precej denarja, se je znašel v težkem položaju. Zgodilo se mu je, kar se mnogim športnikom: bogastvo je skopnelo, nabral pa se je dolg. Zaradi nepoplačila dolga do javnega jamstvenega, preživninskega in invalidskega sklada je bila za minuli četrtek sklicana javna dražba, na kateri so napovedali prodajo njegovega osebnega vozila volkswagen passat CC 2.0 z avtomatskim menjalnikom. 
Zainteresirani javnosti je bil ponujen za 11.000 evrov, kot je razvidno z objave na spletni strani sodišča. A dražbe na koncu vendarle ni bilo. Pa ne zato, ker bi bil dolg poplačan. Na dan dražbe so nam v pisarni izvršitelja Gorana Ivkoviča, podpisanega pod dražbeni razglas, povedali, da avta preprosto – ni več. Enainštiridesetletni Tušek je v izjavi pojasnil, tako so dejali pri izvršitelju, da je vozilo že bilo prodano. Izvršitelj je lahko o tem le obvestil upnika, ta pa bo sprejel odločitev, kako naprej.

Ni plačeval preživnine

Zasavec je dolg pridelal z neplačevanjem preživnine bivši ženi, s katero je imel otroka. Prav to je bil tudi razlog, da se je moral lani zagovarjati na sodišču. Ker pa ga tja ni bilo – takrat je 204 centimetre visoki Tušek živel v Črni gori, kjer si je ustvaril novo življenje in novo družino –, so za njim celo razpisali tiralico. Na koncu se je vendarle pojavil pred roko pravice v Sloveniji, konec lanskega leta je bil obsojen na leto dni pogojnega zapora. Postopek na sodišču se je končal, zgodba o dolgu pač ne.

V več zapisih je zaslediti besede 41-letnika, ki je trdil, da je plačeval eno najvišjih, če ne celo najvišjo preživnino v Sloveniji. To je zmogel, dokler je s klubi podpisoval donosne pogodbe. Potem pa so se zneski na njih nižali. Nekdanji profesionalni športnik priznava, da so kopnenje premoženja, ki bi verjetno ob ustreznih poslovnih potezah lahko marsikomu zadostovalo za vse življenje, dodobra zdesetkali tudi obiski igralnic in zgrešene naložbe.

Še vedno išče službo

Marko Tušek zdaj živi v Sloveniji. V krajšem pogovoru je potrdil, da so hoteli na dražbi prodati njegovo vozilo, a ga je že sam prej prodal. O vzrokih, ki so pripeljali do poskusa prodaje njegovega premoženja, in o plačevanju dolga ni želel govoriti, saj da gre za zasebne zadeve, je pa Tušek, ki jih bo prihodnji mesec dopolnil 42, povedal, da še vedno išče službo. Zaposlitve pri Olimpiji, ki naj bi mu jo obljubljal, kot pravi Tušek, tudi župan Ljubljane Zoran Janković, še ni dobil. Prav služba na parketu pa je tisto, česar si najbolj želi. V svoji bogati, dolgoletni karieri je namreč pridobil mnogo znanja in izkušenj, in to si želi prenesti na mlajše generacije.
 

Deli s prijatelji