PUSTNE ŠEME

FOTO: Tovšakova sponzorira olimpijce?!

Objavljeno 15. februar 2015 17.35 | Posodobljeno 15. februar 2015 17.39 | Piše: Primož Rojc
Ključne besede: maškerada

Kandidaturo Primorske za organizacijo zimskih olimpijskih iger po poročanju pustnih medijev finančno podpirajo tudi Ivan Zidar, družina Volk, Boško Šrot in Dušan Črnigoj.

Foto: Primož Rojc

Napovedani rdeči alarm, obilna pošiljka snega in močna burja, takšna vremenska napoved je letošnje šeme, ki opravijo tradicionalno poberijo, spremenila v olimpijsko reprezentanco. In tako bo prihodnja zimska olimpijada leta 2018 na Primorskem, natančneje na Dolnjem Zemonu pri Ilirski Bistrici. Kandidaturo za olimpijsko vas so podprli tudi znana podjetja in uspešni slovenski gospodarstveniki. »V velikem interesu naših firm, naših blagovnih znamk in seveda tudi Slovenije je, da dobimo zimske olimpijske igre, in to na Primorskem. Naše blagovne znamke se bodo razvijale, podjetja krepila, prišli bomo do novih poslovnih partnerjev in poslov. Zato smo združili moči in finančno podprli kandidaturo,« so v pustni izjavi za javnost zapisali direktorji Primorja, Vegrada, Mipa, SCT in še nekaterih drugih družb. Da ne bi bilo kaj narobe, se jim je pridružila uspešna Družba za upravljanje terjatev bank, ki bo prevzela tisto, kar ne bo šlo po načrtih.

Na uradno razglasitev kandidature so v morebitno olimpijsko vas prišli tudi znani slovenski šampioni. Ljudje so jih navdušeno sprejeli z zimzelenimi vzkliki: »Volimo Jureka više od bureka, Franci Petek leti kot metek, Primož Ulaga še vedno vse zmaga, Bojan Križaj smuča nazaj...«

Organizatorji pa niso bili presenečeni le nad odzivom ljudi, ampak tudi nad slovensko slogo, saj so po poročanju pusta veliki gospodarstveniki stopili skupaj in prispevali ogromno denarja; sredstva so bila na olimpijski račun že nakazana, in sicer iz Luksemburga, s Kajmanskih otokov in iz Švice. Kandidaturo bodo po poročanju zamaskiranih medijev osebno finančno podprli tudi Dušan Črnigoj, Boško Šrot, Hilda Tovšak, družina Volk in Ivan Zidar. Ja, pust je res krivih ust, mar ne? 

Deli s prijatelji