BRALEC POROČEVALEC

FOTO: Tovornjakarji ne upoštevajo navodil za izločanje

Objavljeno 11. februar 2013 10.35 | Posodobljeno 11. februar 2013 10.38 | Piše: Mo. S.

Zaradi močnega sneženja v Italiji pristojni izločajo vsa tovorna vozila nad sedem ton in pol, ki so tja namenjena.

Lastniki bodo še čakali na svoje nove hiše.

LJUBLJANA – V osrednji Sloveniji že sneži, kar je očitno ponovno presenetilo voznike na cestah. Zaradi prometne nesreče je zastoj nastal na primorski avtocesti, o gneči na tem odseku pa poroča tudi naš bralec Darko: »Proti Ljubljani vse stoji. Tudi odločitev, da vozniki zapustijo avtocesto, je slaba, saj se promet tudi na regionalni cesti nikamor ne premika.«

V Italiji močno sneži

Zaradi močnega sneženja v Italiji pristojni izločajo vsa tovorna vozila nad sedem ton in pol, ki so tja namenjena. Ukrep po podatkih prometnoinformacijskega centra izvajajo na mejnih prehodih Vrtojba, Fernetiči in Škofije, pred cestninskimi postajami Dane, Log in Kompolje ter na počivališčih Barje, Zaloke, Starine in Polskava. 

Za slovenske voznike, ki vozijo po Sloveniji, izločanje (še) ne velja.

Vozniki ne upoštevajo navodil

Darko nam je zaupal še, da vsi vozniki samoizločanja ne upoštevajo, zato mora ukrepati policija. Tovorna vozila ponekod stojijo kar vzporedno, zato je vožnja še posebno nevarna, opozarja. Tudi bralka Sandra nam je poslala fotografije izločanja tovornjakov, ki pa se dogaja na ljubljanski južni obvoznici.

Zaradi snega je na hrvaški strani mejnih prehodov Petrina in Babno Polje prepovedan promet za priklopnike in polpriklopnike, cesti čez prelaz Vršič in Lokve–Čepovan pa sta zaprti.

Ste tudi vi posneli ali fotografirali dogajanje na slovenskih cestah? Uporabite spodnji obrazec in objavili ga bomo.

Deli s prijatelji