VREMENSKE NEVŠEČNOSTI

FOTO: Toča prekrila vrtove, pokalo bo tudi danes

Objavljeno 08. maj 2016 12.22 | Posodobljeno 08. maj 2016 12.24 | Piše: Mo. S.

Zabeležili so tudi udar strele.

V Vipavski dolini.

LJUBLJANA – S popoldanskimi nevihtami je vreme v soboto spet pokazalo svojo moč, kot kaže, pa lahko podobno – plohe in nevihte – pričakujemo tudi danes.

Kot poroča uprava za zaščito in reševanje, je proti večeru v naselju Drage v občini Metlika v stanovanjsko hišo udarila strela in uničila električno instalacijo, razbita pa so tudi okna in vrata. Nevarnosti požara ni bilo.

Na cesti pri Gumberku se je na cesto podrlo drevo in oviralo promet, vejo pa so morali odstraniti tudi na Grablovičevi ulici v Ljubljani, saj je tam ogrožala vozilo na parkirišču.

Zaradi močnega dežja in zamašenega obcestnega jarka je zalilo cestišče na območju Mežice, ponekod pa poročajo tudi o toči. Ledena zrnca so med drugim padala na Dolenjskem, Koroškem, pa tudi v Vipavski dolini, od koder se je oglasila bralka Janja z zgornjo fotografijo.

Preberite več o vremenu na našem portalu.

Tudi danes bodo mogoče plohe in posamezne nevihte. Ogrelo se bo do 23 stopinj Celzija, so pa vremenoslovci celotno karto Slovenijo obarvali v rumeno, kar pomeni, da so mogoči »lokalno močnejši nalivi, piš vetra in udari strel. Hitro lahko narastejo hudourniški vodotoki.«

image

Še najmanjša verjetnost krajevnih padavin bo v ponedeljek, pravijo pri Agenciji RS za okolje (Arso), medtem ko v sredo in četrtek pričakujejo vpliv sredozemskega ciklona, kar pomeni, da prihajajo nove padavine.

Kako pa je (bilo) pri vas? Uporabite spodnji obrazec.

Deli s prijatelji