SLAVJE

FOTO: Tina najprej z Janšo, nato še z Gorenakom

Objavljeno 19. marec 2013 16.33 | Posodobljeno 19. marec 2013 16.45 | Piše: P. J.

V Vili Podrožnik sta zakonca Janša gostila smučarsko zvezdnico, ob 16.30 pa se na Kongresnem trgu obeta sprejem vseh štirih zimskih junakov.

Janša je Tino gostil v Vili Podrožnik (vir: KPV).

LJUBLJANA – Janez Janša in njegova soproga Urška Bačovnik Janša sta na kosilo v Vilo Podrožnik povabila Tino Maze in njeno najožjo ekipo. Šampionko bodo sprejeli tudi na MNZ, kjer je zaposlena. Sprejela jo bosta generalni direktor policije Stanislav Veniger in minister za notranje zadeve, ki opravlja tekoče zadeve, Vinko Gorenak

Janša, ki je za Tino navijal že na finalni tekmi konec tedna, je ekipi čestital ob »uspehih, ki so zaznamovali zgodovino alpskega smučanja, ne zgolj v Sloveniji, temveč tudi na svetovni ravni«. Zahvalil se ji je tudi za promocijo Slovenije, ki je po zaslugi njenih uspehov veliko pridobila pri prepoznavnosti.

Poleg Tine so se kosila udeležili še njen trener in partner Andrea Massi ter deželni tajnik Slovenske skupnosti v Italiji in odvetnik Tine Maze Damijan Terpin s soprogo. V predsednikovem kabinetu so še zapisali, da Janša verjame, da je pred Tino in njeno ekipo Team to aMaze »prihodnost, ki jo bodo zaznamovali enako veličastni uspehi, Slovenci pa bomo nedvomno enotno stiskali pesti, da poseže po novih rekordih«.
 

Deli s prijatelji