PRESENEČENJA

FOTO: Tem poslancem lahko pomahate v slovo

Objavljeno 14. julij 2014 16.00 | Posodobljeno 14. julij 2014 13.25 | Piše: A. L.

V novi parlamentarni sestavi ena ženska več, kot jih mandat predčasno končuje.

Nepovezani poslanec Borut Ambrožič.

LJUBLJANA – Na včerajšnjih predčasnih parlamentarnih volitvah je svoj glas oddal vsak drugi Slovenec – od 1,7 milijona imetnikov volilne pravice jih je glasovalo 873.530. Kot je znano, je večina podprla Stranko Mira Cerarja, ki bo v hram demokracije pripeljala kar nekaj javnosti neznanih imen.

Pogledali smo, koga iz zdajšnjega mandata po do zdaj preštetih glasovih ne bomo več videli v parlamentu (med njimi navajamo tudi tiste, ki niso kandidirali na volitvah oziroma so napovedali svojo upokojitev). Med vidnejšimi imeni izstopajo Alenka Jeraj (SDS), Zvonko Černač (SDS), Melita Župevc (PS), Maša Kociper (ZaAB), Barbara Žgajner (PS), Ljubica Jelušič (SD) in mnogi drugi, tudi bivši ministri. Več o tistih, ki jih ne boste več gledali v parlamentu, vsaj v naslednjem mandatu, si oglejte v zgornji galeriji (objavljamo jih po abecednem vrstnem redu).

Naj dodamo, da bo v novi zasedbi v parlamentu po trenutnih podatkih sedelo 32 žensk, kar je ena več, kot jih mandat predčasno zaključuje. Seveda so spremembe še mogoče, saj še niso prešteti vsi glasovi.

Deli s prijatelji