POLNE ROKE DELA

FOTO: Tako so gasilci reševali zalite iz podvoza

Objavljeno 24. junij 2015 12.14 | Posodobljeno 24. junij 2015 10.57 | Piše: T. L.

Dež je do jutra po večini ponehal, nekatere reke še grozijo.

Na srečo je bila noč na območju Tolmina mirnejša.

LJUBLJANA – Območje občine Laško je v torek proti večeru zajelo močno deževje, ki je povzročilo poplavljanje Savinje. Na Trubarjevem nabrežju je poplavljen podvoz. Poveljnik PGD Laško Matej Špiler nam je povedal, da njihova ekipa trenutno ni na terenu, saj je treba zdaj počakati, da voda odteče.

Pestrejša pa je bila noč. Iz zalitih podvozov so izvlekli tri vozila, na cesti Marija Gradec–Modrič pa so na cesti, ki jo je zalivala reka Savinja, rešili dve osebi iz vozila ter vozilo potegnili na varno.

Poplavljeni sta cesta Marija Gradec–Modrič in glavna cesta Celje–Zidani Most, so zapisali v centru za obveščanje ministrstva za obrambo. 

Dež ponehal, reke še grozijo

Po težkem dnevu so imeli mirnejšo noč gasilci na območju Tolmina, nam je povedal Jure Rejec, poveljnik PDG Tolmin. Vsekakor pa imajo domačini še polne roke dela s sanacijo in škodo, ki je nastala v včerajšnjih poplavah.

Dež, ki je v torek zajel Slovenijo, je do danes zjutraj po večini ponehal. Reka Ljubljanica v spodnjem toku upada, a še presega opozorilni pretok in poplavlja na območju vsakoletnih poplav na Ljubljanskem barju. Narašča še Sava v spodnjem toku, ki se bo približala opozorilnemu pretoku. Preostale reke po državi upadajo, je dopoldne objavila Agencija RS za okolje.

Deli s prijatelji