UPOR PROTI NACIONALKI

FOTO: »Tako se odpove RTV-naročnina«

Objavljeno 10. junij 2016 10.41 | Posodobljeno 10. junij 2016 10.42 | Piše: S. U.

Aleš Hojs se je RTV-naročnini odpovedal za kar 36 mesecev.

Vane Gošnik, nekdanji član sveta RTV Slovenija, svetuje reklamacijo.

LJUBLJANA – »S takim, na upravni enoti overovljenim obrazcem se odpove TV-naročnina. Danes oddal na vložišču RTV,« je včeraj na twitterju sporočil Aleš Hojs, nekdanji obrambni minister, ter zraven še pripisal razlog, da »ne želi gledati programa, ki ga nacionalka producira in predvaja«. RTV-naročnini se je tako odpovedal za kar 36 mesecev.

Ni edini, ki naročnine ne plačuje

A Hojs ni edini, ki se je odrekel plačevanju naročnine. Tudi Janez Janša je na seji parlamentarnega odbora za kulturo 1. aprila dejal, da že dve leti ne plačuje RTV-prispevka in da to svetuje tudi vsem drugim. Vane Gošnik, nekdanji član Sveta RTV Slovenija, pa je sredi maja poslal v. d. generalnega direktorja RTV Slovenija Marku Filliju celo reklamacijo računa za plačilo prispevka za programe RTV Slovenija za mesec maj 2016.

»Po mojem mnenju RTVS ne izpolnjuje nobenega od pogodbenih pogojev iz 4. in 5. člena Zakona o RTVS. Dokazov je nešteto, tokrat naj se omejim le na zadnjo sejo Programskega sveta RTVS in fotografijo z njega. Novinarji in uredniki javne RTVS so na seji Programskega sveta RTVS torej javno grozili s smrtjo Janši ('janšizmu', opoziciji), s čimer so nedvoumno prekršili vse prej naštete navedbe iz Zakona o RTVS. Da o civilizacijskih normah ne govorim. Da ne govorim o tem, da so dejansko pozivali k umorom in k državljanski vojni. Brglez govoril o 'naravnem pravu'? S tem dejanjem je RTVS prelomila vsa pogodbena določila med mano in njo, ki izhajajo iz 4. in 5. člena Zakona o RTVS, zato sem se odločil, da se naročnini na njene programe odpovedujem,« je takrat zapisal.

Dopis objavljamo v celoti (za povečavo svetujemo ogled v galeriji):

image

image

A pozor, neplačevanje naročnine tistega, ki ima televizijski sprejemnik, drago stane. Več o tem lahko preberite na naslednji povezaviimage.

Deli s prijatelji