SPREMEMBE

FOTO: Tako se je poslovil Vrhunec

Objavljeno 10. avgust 2015 14.59 | Posodobljeno 10. avgust 2015 14.59 | Piše: STA, T. L.

Andrej Baričič je napovedal boj s čakalnimi dobami.

Vrhunec je predal posle svojemu nasledniku Andreju Baričiču.

LJUBLJANA – Dosedanji v. d. generalnega direktorja UKC Ljubljana Simon Vrhunec je danes predal posle svojemu nasledniku Andreju Baričiču. Novi prvi mož največje zdravstvene ustanove v Sloveniji je napovedal, da bo cilj upravljanja povrniti ugled bolnišnice in njenih zaposlenih ter izboljšati zaupanje uporabnikov v kakovost storitev.

Ob primopredaji je Baričič tudi napovedal, da se bodo na UKC intenzivno lotili skrajševanja čakalnih dob. Obenem si želi ustvariti take pogoje za zaposlene, da bodo želeli delati v UKC Ljubljana, s čimer bodo tudi bolj motivirani za kakovostno delo. Tako namerava ustvariti možnosti za nagrajevanje.

V času mandata v. d. generalnega direktorja bo pozornost posvetil tudi številu in strukturi zaposlenih, pregledu in upravljanju izkoriščenosti virov, stroškovni učinkovitosti, produktivnosti in predvsem finančni vzdržnosti ter poenotenju enot in standardizaciji procesov. Osnovni načeli delovanja bosta zakonitost ter moralna in etična načelnost, je še dejal.

Pravi, da UKC predaja v dobri kondiciji

Vrhunec se je sodelavcem zahvalil za uspešno opravljeno delo, prav tako bolnikom za potrpežljivost. Poudaril je, da je UKC Ljubljana dobra institucija in da jo predaja v dobri kondiciji. Želi pa, da bo v prihodnje UKC še boljša institucija, pri čemer je tudi pripravljen pomagati. Vrhunec ima v skladu s svojo pogodbo možnost ostati v UKC.

Pri primopredaji je bil navzoč tudi predsednik sveta UKC Tomaž Glažar, ki je dejal, da bodo v kratkem objavili razpis za polni mandat generalnega direktorja. Ob tem je Baričiču zaželel srečno pot v UKC, »z upanjem na več kot vedejevstvo«.

Deli s prijatelji