LUKSUZ JAVNEGA USLUŽBENCA

FOTO: Tako razkošje z bazenom ima bivši Katarine Kresal

Objavljeno 24. avgust 2016 10.54 | Posodobljeno 24. avgust 2016 10.55 | Piše: Mo. S., K. K.

Vila stoji na Primorskem, družbo ji na dvorišču dela ogromen bazen.

Brez bazena pač ne gre.

LJUBLJANA – Velik bazen, dva apartmaja za goste in skoraj 317 kvadratnih metrov površine vile, ki se razteza v treh etažah. To je prestižna nepremičnina, ki si jo je na Primorskem, natančneje v Brezovici pri Gradinu, privoščil razvpiti javni uslužbenec in znanec sodnih klopi Damjan Lah.

image

Na razkošni posesti velikosti 1500 kvadratnih metrov lahko poleg vile in bazena opazimo letno kuhinjo, ki bi jo marsikdo zlahka zamenjal kar za bivalni objekt, lično urejeno okolico in pa ograjo, v kateri sta po naročilu izrezani inicialki lastnikov – zakoncev Lah. Zgornja galerija razkriva tudi, da vse še ni dokončano, saj so v enem delu parcele še naložene plošče – ali gre morda za tlakovce ali okrasni kamen, ni jasno. Poleg tega je ob južnem robu parcele nedokončana škarpa, ki vsaj po betonskih nastavkih sodeč utegne zrasti v trdno ograjo.

In še to: zemljiška knjiga kaže, da je nepremičnina Lahovih sicer pod hipoteko. 220.000 evrov kredita sta najela septembra lani pri banki Sberbank, odplačevala pa ga bosta do leta 2040. 

Slika iz zraka, kot jo prikazuje Gurs:

image

Lahova parcela je označena z zeleno (vir: Gurs):

image

Kakor koli že, spletni portal lokalec.si poroča, da je Lah najbrž edini javni uslužbenec na Mestni občini Maribor, ki si kaj takega lahko privošči, je pa marsikomu povsem jasno, da lahko povprečni Slovenec o čem takšnem le sanja.

Stavba je visoka več kot deset metrov, kanalizacije pa vsaj uradno nima priključene:

image

Nepremičnina, torej stavba in parcela, je vredna dobre 104 tisočake (vir: Gurs):

image

Nekoč s Pogorevcem, zdaj z Lahom

Naj spomnimo: Lahova žena Tamara se je nekoč pisala Pogorevc. Poročena je bila namreč z nekdanjim direktorjem policije Markom Pogorevcem, tako ju je bralec ujel, ko sta šopingirala na upokojenski dan pri najboljšem sosedu leta 2011image. Kmalu po ločitvi je zaposlitev na notranjem ministrstvu zamenjala za tisto v Mariboru in se kmalu tudi poročila. Njuni poročni priči sta bila bivša mariborska podžupanja Melita Petelin in njen mož.

Lah je sicer še najbolj znan po aferi z najemom stavbe Nacionalnega preiskovalnega urada (NPU) od Ram Investa Igorja Pogačarja. Po izbruhu afere je najprej odstopila takratna notranja ministrica Katarina Kresal, za njo še on, ki je bil njen državni sekretar. Po ugotovitvi Komisije za preprečevanje korupcije (KPK), da je prišlo pri najemu do korupcije, so Laha poslali med sodne klopi. Obsodili so ga zaradi zlorabe položaja in mu izrekli varnostni ukrep prepovedi opravljanja poklica. Kljub temu opravlja vlogo direktorja mariborske občinske uprave, saj obsodba zaradi izogibanja vročanju sodne pošte ni bila pravnomočna, še poroča lokalec.si.

Deli s prijatelji