DELAVCI GA NE ŽELIJO VEČ

FOTO: Švicarji očitajo eksposlancu: Pospravil je 17 tisočakov za delavce

Objavljeno 01. oktober 2016 17.14 | Posodobljeno 01. oktober 2016 17.18 | Piše: A. L., K. K

Ivan Vogrin trdi, da je denar, s katerim bi moral po trditvah Švicarjev plačati točno določene štiri delavce, na računu.

Ivan Vogrin naj bi imel v žepu kandidaturo in vsaj 10 podpisov.

LENART – Bivši poslanec Virantove Državljanske liste Ivan Vogrin, ki je ponovno medijsko izpostavljen zaradi domnevno spornega poslovanja, je po trditvah Vincenza Milazza iz švicarske družbe Swisskind za poplačilo štirih zaposlenih prejel 17 tisoč švicarskih frankov gotovine. A tega, tako trdijo v pismu, ki ga v

To smo vprašali Vogrina

V celoti objavljamo vprašanja, ki smo jih poslali Vogrinu, in njegove odgovore.

Zanima me naslednje:

– V kakšnem razmerju sta družbi Lentherm in Swisskind?
– Če pogledamo spletne strani družbe Swisskind in Swisskaind, vidimo, da sta izredno podobni. Kako to?
– Zakaj je bila ustanovljena spletna stran Swisskaind? Med podatki o registriranju domene je tudi vaše ime.
– Ali drži podatek, da vam je družba Swisskind nakazala 17.000 CHF?
– Komu je bil ta denar namenjen in kje je končal?
– Če podatek o znesku ne drži, koliko denarja pa so vam nakazali? Zakaj menite, da prihaja do razhajanj med vašim in našim podatkom?
– Ali ste prejeti denar prijavili pristojnim organom in plačali ustrezne dajatve?

Vogrin odgovarja

Poskušal vam bom, na kratko, odgovoriti na vaša vprašanja, in sicer:

– Družba Swisskaind je solastnik družbe Lentherm.
– Družba Swisskaind je slovenska družba. Družba Swisskind je od leta 2015 v ustanavljanju v Švici. Torej še ni ustanovljena.
– Podobnost? Sem med predvidenimi ustanovitelji družbe Swisskind! Od tod tudi ime v domeni.
– Nakazilo? Ne drži!
– Denar je plačala firma Bik Design za izvedbo posla v Švici. Denar je končal na računu Swisskainda, vendar ne 17.000,00 CHF, ampak nekoliko manj.
– Vse je bilo plačano in vse je v bilancah.

izvirniku objavljamo v nadaljevanju, štirje delavci, ki so zanj delali v Švici, ni storil. Po naših zanesljivih informacijah se je eden od zaposlenih znašel celo v taki stiski, da si je poskušal vzeti življenje in se še danes zdravi.

Kaj pa davek?

Milazzo ob tem v pismu, ki je po javnem obračunu Vogrina z večinskim lastnikom Lentherma Damirjem Jelenkom priromalo na več naslovov v Sloveniji, Vogrina tudi sprašuje, kje je plačal davek od prejetega denarja, v Sloveniji ali Švici. Spomnimo, delavci Lentherma, katerega direktor je Vogrin, so v ponedeljek začeli stavkati, saj je podjetje na robu preživetja, Vogrinov odstop pa naj bi po besedah predsednika Sindikata kovinske in elektroindustrije Slovenije (SKEI) za Štajersko Martina Dularja za reševanje Lantherma zahtevale tudi banke.

Vogrin, ki sicer v pogovore z ostalimi partnerji ves čas vključuje tudi medije, zanimivo, tega pisma javnosti ni posredoval. Zato smo pri njem preverili trditve iz pisma. Na telefon se je sicer javil, a ni želel odgovarjati, vprašanja je zahteval pisno. Objavljamo, kaj smo ga spraševali in kako je odgovoril.

image

Kraja imena?

Kot je razvidno iz pisma, Milazzo Vogrinu očita tudi zlorabo imena Swisskind oziroma Swisskaind. Medtem ko je spletna domena http://www.swisskind.com originalna, uporablja Vogrin, tudi na posetnici, ki jo objavljamo v nadaljevanju, domeno http://www.swisskaind.com, na njej pa presenetljivo podobna, da ne rečemo enaka, sliko in napis, samo svojo telefonsko je pripisal. image

V nadaljevanju pa še spletni strani, originalna in tista, ki jo uporablja Vogrin.

imageimage

Deli s prijatelji