ŠKISOVA TRŽNICA

FOTO: Študenti preplavili Kardeljevo ploščad

Objavljeno 07. maj 2015 23.17 | Posodobljeno 07. maj 2015 16.50 | Piše: Mo. S.

Kljub zgodnji popoldanski uri se pijače večina ni branila, veselo so nazdravljali in se zabavali.

LJUBLJANA – Čas izpitov se približuje, ljubljanski študenti pa se bodo pred napornim obdobjem učenja sprostili na več prireditvah. Danes tako v prestolnici poteka tradicionalna, že 18. Škisova tržnica, ki jo pripravlja Zveza študentskih klubov Slovenije (zveza Škis), svoje pa je naredilo še sonce, tako da se je ob odprtju prireditve študentov na kraju dogodka kar trlo.

Obiskovalcem se s svojo kulturo, kulinariko in drugimi posebnostmi predstavlja 56 študentskih klubov in različnih slovenskih regij, poseben prostor pa so letos namenili tudi projektu International Ocean, s katerim se slovenskim študentskim klubom pridružujejo tudi tuji študentje in drugi.

Spremenjena lokacija

Medtem ko smo bili do zdaj vajeni, da na dan Škisove tržnice zavijemo do stadiona Ilirija, pa dogajanje letos poteka na novi lokaciji, in sicer na zelenici Kardeljeve ploščadi za Bežigradom, kjer je več fakultet, pa tudi študentski domovi. Ob tem je tik ob prizorišču tudi ministrstvo za obrambo, tako da so se obiskovalci oči lahko napasli tudi na vojaških vozilih in rekvizitih.

Več utrinkov s Škisove tržnice si oglejte v zgornji galeriji.

Po prvih uradnih nagovorih so se študentski klubi predstavili na stojnicah, tam pa smo imeli kaj videti: hrana, pijača, sproščeno klepetanje, smeh, različne animacije ipd. Kljub zgodnji popoldanski uri se pijače večina ni branila, veselo so nazdravljali, na obiskovalce lepili nalepke in se zabavali.

Popoldne se bo nadaljevalo z glasbenim in kulturnim programom, zvečer pa se bodo na odru zvrstili nastopi številnih glasbenih izvajalcev. Zanje sta pripravljena dva odra (eden za elektronsko glasbo) in ne dvomimo, da študenti večera ne bodo dobro izkoristili.

Oglejte si nastop trebanjskih mažoretk:

Deli s prijatelji