TRI LETA V ZAVETIŠČU

FOTO: Strli so mu dušo in srce, a še vedno upa

Objavljeno 16. julij 2014 23.30 | Posodobljeno 16. julij 2014 23.31 | Piše: A. K.

V zavetišče je prišel leta 2011, a zanj ni nikakršnega zanimanja.

Lance.

LJUBLJANA, MARIBOR – V slovenskih zavetiščih na lastnike čakajo številni kužki. Nekateri zaman, saj so tam tako dolgo, da jim morajo evtanazirati. Slovenske novice so s svojimi objavami pomagale Društvu za zaščito živali Maribor, kjer so lani po naši zaslugi oddali štiri kosmatince.

Prav tam je zdaj tudi Lance, ki je v Zavetišče za živali Maribor prišel januarja 2011. Zaradi krute preteklosti je v zavetišče prišel popolnoma nesocializiran in prestrašen. Za njegovega brata Buddyja so hitro našli primeren dom, za Lancea pa ni nikakršnega zanimanja, pravijo v zavetišču.

Še vedno nekoliko prestrašen, agresiven nikoli

Lance ima rednega sprehajalca, ki ga lepo vzgaja, zato je Lance vidno napredoval in se na sprehodih obnaša vzorno. »Danes je Lance že čisto običajen kuža, ki pa za 100-odstotno zaupanje v človeka potrebuje povsem svoj dom. Je pes, ki si resnično zasluži ljubeč dom in vam bo vsekakor izkazoval ljubezen in hvaležnost. Še vedno je nekoliko prestrašen, nikoli pa ni pokazal niti malo agresije. Tudi do živali je zelo strpen. Če se njegov sprehajalec na sprehodu s kom pogovarja, ga čez čas opozori, da bi rad šel naprej. Najprej ga opozori s tačko, če pa to ne pomaga, zalaja,« so zapisali na facebooku, kjer je album z Lanceovimi fotografijami delilo že več kot 500 ljudi.

Lance je pes, ki so mu strli dušo in srce, pravi njegov redni sprehajalec. Zanj bi bilo najboljše, če bi ga posvojila prijazna in nežna oseba, ki ima s psi nekaj izkušenj in bi imela zanj veliko časa in potrpljenja. Najprimernejši je za aktivne lastnike, ki nimajo otrok, imajo pa dvorišče, ki bi ga Lance lahko raziskoval in osvajal.

Deli s prijatelji