MENJAVA

FOTO: Štajerca Tonija je z vrha Mercatorja odnesel Hrvat

Objavljeno 05. april 2017 16.17 | Posodobljeno 05. april 2017 16.17 | Piše: STA, K. K.

V hrvaški prestolnici je danes potekala seja nadzornega sveta največjega slovenskega trgovca Mercatorja, ki je od 2014 v večinski lasti Agrokorja.

Najdete ga na linkedinu.

LJUBLJANA Na mestu predsednika uprave Mercatorja je v skladu z napovedmi na današnji seji nadzornega sveta prišlo do spremembe. Kot je razbrati iz vabila na izjavo za medije dosedanjega prvega moža družbe Tonija Balažiča in Tomislava Čizmića, so nadzorniki sprejeli Balažičev odstop in na njegovo mesto imenovali Čizmića. Uradne potrditve še ni.

V hrvaški prestolnici je danes potekala seja nadzornega sveta največjega slovenskega trgovca Mercatorja, ki je od 2014 v večinski lasti Agrokorja. Na tej seji naj bi po torkovem poročanju več medijev Balažič nadzornikom skoraj dve leti in pol pred iztekom mandata ponudil odstop. Kaj natančno je razlog za tak korak, ni znano, omenjala pa so se nesoglasja med Balažičem in lastnikom, pa tudi dejstvo, da je ravno v torek vodenje Agrokorja prevzela ekipa mednarodnih sanatorjev pod vodstvom Antonia Alvareza III. iz svetovalne hiše Alvarez & Marsal, ki bo bdela nad nujnim prestrukturiranjem koncerna.

Mediji so poročali, da naj bi nadzorniki na čelu z Antejem Todorićem na čelo Mercatorja imenovali Tomislava Čizmića, ki je bil do zdaj med drugim odgovoren za integracijo slovenskega trgovca v Agrokor.

Vabilo na današnjo izjavo za medije ob 16. uri na sedežu Mercatorja govori v prid temu, da je bil potek dogodkov tak.

Deli s prijatelji