NEVERJETNO

FOTO: Sodni izvršitelj izgubil Jankovićevo kolo?

Objavljeno 25. januar 2013 10.16 | Posodobljeno 25. januar 2013 10.16 | Piše: A. L.

Boris Letnar je zavit v molk, gospodična, zaposlena v njegovi pisarni, pa nima pooblastil za komuniciranje z mediji.

LJUBLJANA – S seznama, ki je bil objavljen na spletni strani ljubljanskega sodišča, je razvidno, da sta na javni dražbi zarubljenih premičnin Jureta Jankovića na prodaj le dve kolesi, medtem ko so bila zarubljena tri (glej fotografije) – dve gorski in eno cestno. Kje se je eno izgubilo?

Letnar zavit v molk

Poklicali smo v pisarno izvršitelja Borisa Letnarja, kjer pa so bili precej redkobesedni. Gospodična na drugi strani telefona nam je dejala, da so seznam vseh stvari, ki bodo ponujene na dražbi, posredovali sodišču, da pa ni pooblaščena za komuniciranje z mediji. Našo prošnjo, naj nas preveže k izvršitelju, je zavrnila, češ da je na terenu in da klicev ne sprejema. Po odgovore smo se obrnili tudi na ljubljansko okrajno sodišče, a nam je Tina Hrastnik, ki je zadolžena za stike z mediji, odgovorila kratko: »V zvezi z vašimi vprašanji sporočamo, da izvršitelj samostojno opravlja neposredna dejanja izvršbe v skladu z zakonom o izvršbi in zavarovanju ter s pravilnikom o opravljanju službe izvršitelja, zato vam odgovorov na zastavljena vprašanja žal ne moremo podati.«

Kaj je bilo v sefu?

Poleg pojasnil o tem, kam je izginilo tretje kolo, smo povpraševali tudi po ogromnem trezorju, ki so ga zasegli sinu župana Zorana Jankovića. Vprašali smo, kaj je bilo v sefu, kako so ga odprli, ali jim je kodo oziroma ključ za odpiranje dal Jure Janković. Odgovorov nam niso posredovali niti v osmih dneh.

Spodaj objavljamo celoten seznam zarubljenih premičnin Jureta Jankovića, ki jih bodo ponudili na javni dražbi.

Deli s prijatelji