VELIKANSKI PENIS

FOTO: To so zjutraj iz NLB sporočili poslancem

Objavljeno 12. februar 2016 13.52 | Posodobljeno 12. februar 2016 15.25 | Piše: K. K.

Nova uprava SDH, ki se je znebila Janka Medje, v Dragu Kosu, ki ga je pripeljal v hišo za ogromen denar, ne vidi nič spornega.

LJUBLJANA Snežno veselje si je zjutraj nekdo privoščil tudi na Kongresnem trgu. Na ploščadi je na strani, kjer je največja državna banka, NLB, ki so jo v sredo spet zasedli kadriimage, ki so pred nekaj leti že uspešno izvrtali milijonsko bančno luknjo, o čemer smo poročali na povezaviimage, danes v bližini službenega vhoda v banko nekdo oblikoval 'umetnino' iz snega. Kaj sporoča poslancem, poglejte na sliki.

image

Medja odletel, Kos ni sporen, pokrila ga je SDH

Drago Kos, ki je do konca preteklega leta prek svojega podjetja RUR od največje državne banke pokasiral skoraj milijon evrov, zaradi česar pogodbo pregleduje tudi protikorupcijska komisija, in je eden glavnih projektov pod pritiski SDH 'samoodstopljenega' Janka Medje, pa za SDH ni problematičen. Takšno je mnenje, ki so ga posredovali državnozborski komisiji za nadzor javnih financ in ga lahko v celoti preberete v galeriji.

Nepovezanim poslancem Bojanu Dobovšku, Alenki Bratušek in Mirjan Bon Klanjšček, ki so lani oktobra opozorili, da bi »svetovalna pogodba v višini 765.000 evrov, ki jo je sklenila banka, v katero smo od leta 2003 vložili za 3382 milijonov evrov pomoči, morala biti deležna vsaj tolikšne pozornosti, zato v poslanski skupini nepovezanih poslancev zahtevamo sklic nujne seje komisije za nadzor javnih financ«, so v NLB pojasnili, da Kosovo podjetje za banko opravlja specializirano forenzično revizijo slabih kreditov oziroma pregleduje kreditne mape in ugotavlja nepravilnosti.

Zanimivo je, da je v sredo mesto prvega nadzornika NLB zasedel Anton Ribnikar, mož, ki je bil del elite NLB v času, ko je v največji državni banki nastajala bančna luknja, globoka več milijard evrov, torej iz časa, ki ga proučuje prav Kos.

 

Deli s prijatelji