NEDOPUSTNO POČETJE

FOTO: To so naše avtoceste: celo otroci plezajo čez ograjo

Objavljeno 01. avgust 2015 20.56 | Posodobljeno 01. avgust 2015 20.54 | Piše: Mo. S.

V gneči smo opazili tudi reševalno vozilo, ki je obtičalo na – odstavnem pasu.

Zapolnjen je tudi odstavni pas, rešilec je obtičal.

LJUBLJANA – Dan je zaznamovala nepopisna gneča na slovenskih cestah. Še posebej dolga kolona je bila dopoldne na podravski avtocesti od razcepa Slivnica do konca avtoceste pri Dražencih v smeri Hrvaške. Poročali smo, da je bil zastoj nekaj časa dolg kar 20 kilometrov in da se je nekaj potnikov prosto sprehajalo po cestiimage ter s tem ogrožalo sebe in druge.

Otroci čez ograjo na stranišče

Podrobnejši pregled fotografij pa kaže, da po avtocesti niso hodili le odrasli, temveč tudi otroci. Ti so plezali celo čez ograjo, da bi se očitno olajšali (kaj so vendar mislili njihovi starši?), medtem ko so se drugi sprehajali sem ter tja, se pogovarjali, sončili in pretegovali.

Tako dolga vožnja in čakanje v koloni res nista prijetna, vendar pa bi se morali potniki prav vsak trenutek zavedati, kako nevarno je takšno početje. 

Reševalno vozilo obtičalo na odstavnem pasu

Ne le da so se nekateri na avtocesti spremenili v pešce, drugi so se mirno vozili kar po odstavnem pasu in tako prehitevali kolono, v gneči pa smo opazili tudi reševalno vozilo, ki je obtičalo na – odstavnem pasu. Ker je bila tudi pred njim dolga kolona.

Tisti, ki so sicer vozili po voznem in prehitevalnem pasu, pa so medtem morebitnim intervencijskim vozilom pustili (pre)malo prostora. Kaj bi bilo, če bi se zgodila nesreča, si lahko le mislimo. Šteje namreč vsaka minuta in na srečo se je tokrat vse izšlo brez žrtev.

Deli s prijatelji