ODŠLI SO

FOTO: To so funkcionarji z najkrajšim

Objavljeno 05. oktober 2014 21.25 | Posodobljeno 05. oktober 2014 21.25 | Piše: P. Pa.

Eni so odšli, ker niso zmogli, drugi pa zaradi afer, v katere so bili vpleteni.

Igor Maher nesporno ostaja rekorder. Alenka Trop Skaza je zdržala en mesec, Jure Leben pa niti dva tedna ne.

LJUBLJANA – Jure Leben se je pridružil klubu funkcionarjev z najkrajšim mandatom. Jure Leben je bil na mesto državnega sekretarja na ministrstvo za okolje in prostor imenovan 18. septembra, danes, 12 dni po imenovanju, pa je po pogovoru s predsednikom vlade Mirom Cerarjem ponudil svoj odstop.

Da se je Jure Leben lažno predstavljal z osmo stopnjo izobrazbe, je prišlo v javnost le pet dni po njegovem imenovanju. Ko je poskušal razložiti, zakaj se je to zgodilo, je dejal, da se je zanašal na spletni prevajalnik, ki je njegovo izobrazbo prevedel v magister znanosti. Leben se tako na položaju ni obdržal niti dva tedna.

Rekord drži Maher

Rekord v času trajanja mandata tako še vedno drži bivši minister iz vlade Alenke Bratušek, Igor Maher (DL), ki je odstopil po le dveh dneh ministrovanja na ministrstvu za infrastrukturo in prostor. Maher je odstopil zaradi svoje črne gradnje.

Dva tedna dlje kot Leben je svojo funkcijo opravljal nekdanji član LSD Janez Kopač, ki je bil leta 1992 finančni minister 27 dni, nato pa se je umaknil. Ministrica za zdravje Alenka Trop Skaza je na položaju zdržala en mesec.

V času prve vlade Janeza Janše je bil ekonomist Jože P. Damijan minister brez resorja, pristojen za izvajanje gospodarskih in socialnih reform, 97 dni, odšel pa je zaradi nesoglasij s takratnim ministrom za finance Andrejem Bajukom

Duša Trobec Bučan se je v resorju za lokalno samoupravo in regionalni razvoj obdržala 100 dni.

Deli s prijatelji