HITRA IN OSTRA

FOTO: Slovenski kosci so se izkazali

Objavljeno 25. julij 2017 19.24 | Posodobljeno 25. julij 2017 19.24 | Piše: Janez Kuhar

Pred evropskim prvenstvom v Švici so se slovenski kosci in kosice udeležili tekme na Bavarskem, kjer so dosegli lepe rezultate.

Roman Krek po košnji, ki mu je prinesla tretje mesto. Foto: Janez Kuhar

Slovenski kosci in kosice so se minulo nedeljo, 16. julija, udeležili tekme v ročni košnji v mestecu Neubeuern na Bavarskem. Nemški kosci in kosice so namreč priredili izbirno tekmovanje za sestavo ekipe, ki bo zastopala Nemčijo na evropskem prvenstvu od 18. do 20. avgusta v Ingenbohlu v Švici. Kot gostje so se tekmovanja poleg slovenskih udeležili še avstrijski kosci in kosice.

Večina tekmovalcev, ki so odpotovali na Bavarsko, je bila del ekipe, ki bo zastopala našo državo na tekmovanju v Švici. V najtežji moški, kraljevi kategoriji je nastopilo 37 koscev in so morali pokositi 100 kvadratnih metrov veliko parcelo. Izkazalo se je, da so slovenski kosci že zdaj dobro pripravljeni za prihajajoče evropsko prvenstvo. Med najboljšimi je bil na tretjem mestu Roman Krek, doma z Jame pri Kranju. Odličen četrti je bil Matej Pibernik (Imenje pri Moravčah), na 10. mesto se je uvrstil Jože Oblak (Zalog pri Goričah), na mesto neposredno za njim pa Miha Čarman (Jama pri Kranju). V izjemno močni konkurenci sta uspešno nastopila tudi David Avguštinčič (Vrhtrebnje), ki je bil 15., in Janez Koren iz Bratoncev, ki je osvojil 29. mesto. Pomerilo se je tudi 15 žensk, ki so morale pokositi parcelo, veliko 35 kvadratnih metrov. Sabina Čarman je osvojila osmo mesto in dokazala, da so na Jami pri Kranju doma tudi ženske, ki znajo zelo dobro in hitro vihteti koso.

Približuje se vrh letošnjega državnega prvenstva v ročni košnji, ki se bo letos zaključilo 29. julija v Moravčah. Tako kot Bavarci bodo naši kosci ob tej priložnosti gostili ljubitelje in ljubiteljice košnje iz tujine. Predstavila se bo celotna ekipa, ki bo 18. avgusta odpotovala na evropsko prvenstvo v Švico. Društvo je za to priložnost pripravilo nove drese za tekmovalce, ki jih bodo predstavili v Moravčah.

Deli s prijatelji