NESLAVEN KONEC

FOTO: Slovenska hiša groze na prodaj

Objavljeno 27. september 2017 11.13 | Posodobljeno 27. september 2017 11.13 | Piše: Oste Bakal

Zaradi premalo zanimanja neslaven konec že po letu dni.

Menda velika poslovna priložnost. Foto: Oste Bakal

GORNJA RADGONA – Blizu središča Gornje Radgone je avgusta lani vrata odprla House of Horrors (Hiša groze). Česa podobnega pri nas še ni bilo in pobudniki, ki so v nekdanjem gostišču odprli grozljivo hišo, so imeli z njo velike načrte. Žal pa ni šlo vse, kot so si zamislili. Pretiranega interesa in obiskovalcev ni bilo, tako da je investicija splavala po vodi.

V Hiši groze je bilo devet prostorov, v katerih so obiskovalci lahko srečali vse najbolj znane like iz grozljivk. Snovalci so ob odprtju zagotavljali grozljivo in nepozabno, hkrati pa popolnoma varno izkušnjo. Tovrstne vsebine so zelo pogoste v tujini in po svetu, pri nas pa zanimanja, kot kaže, ni in radgonsko hišo so morali kmalu zapreti.

Voz je šel navzdol, ko lastnik študentom, ki so tam delali, ni plačeval honorarja. Krivdo za nastale razmere so prelagali z lastnika Alexa Onassisa na direktorja družbe Dejana Vegiča, na študentskem servisu pa so študentom svetovali, naj na policiji prijavijo goljufijo, kar je večina storila. Ko smo odgovorne pobarali o nepravilnostih pri obratovanju objekta, zlasti o neplačevanju študentov, ki so bili v njem zaposleni kot igralci, natakarji in prodajalci vstopnic, smo od Vegiča slišali, da prvi mesec za izplačilo plač še ni bilo sredstev, naslednje mesece pa naj bi vsa izplačila, ki jih sicer ni bilo, opravljal Onassis. Vegič je bil tudi sam prikrajšan za plačo in je bila pozneje z njim pogodba prekinjena, direktorski stolček pa je zasedel kar lastnik Onassis, ki je trdil, da je izplačila onemogočilo medijsko poročanje.

369 tisočakov hoče lastnik za dvonadstropno hišo in zemljišče.

Alex Onassis ali Bojan Črnčič, kot se je imenoval pred spremembo imena, je v odzivu na očitke zatrdil, da si v podjetju prizadevajo za rešitev in da bodo študente kljub težavam poplačali, ko bo to mogoče. »Ker pa silijo v medije, se zna zgoditi, da v primeru, če se bo o zadevi pisalo, plačilo ne bo več mogoče,« je obenem posvaril lastnik. A konec klovnov, motork, norcev in nočnih mor je bil očitno neizbežen.

Poslopje, v katerem so obljubljali grozljivo in nepozabno izkušnjo, išče novega lastnika. Kljub vsemu lastnik nepremičnine Alex Onassis zagotavlja, da gre za atraktivno in donosno dejavnost, stavba pa naj bi pomenila veliko priložnost. Poslovni objekt kupcu na Bolhi ponuja za 369.000 evrov. Dvonadstropna stavba se razprostira na skoraj 700 kvadratnih metrih in stoji na 4353 kvadratnih metrih zemljišča. Gre za zabaviščni park in gostinski lokal v obratovanju, s sobami za prenočitve v izdelavi. Stavba se prodaja skupaj z opremo. 

Deli s prijatelji