OPOZORILO

FOTO: Slovenija v rdečem: ste videli, kako je v Bovcu?

Objavljeno 07. junij 2016 19.12 | Posodobljeno 07. junij 2016 19.12 | Piše: S. U.

Z najvišjo stopnjo ogroženosti sta označeni bovška in goriška regija.

LJUBLJANA – Po toči, ki Sloveniji ni prizanesla v preteklih dneh, tudi danes v nekaterih pokrajinah očitno ne bodo brez skrbi, opozarja Arso. Z najvišjo stopnjo ogroženosti sta označeni bovška in goriška regija. Srednja stopnja ogroženosti pa velja za zgornjesavsko regijo.

Kakor koli že, ponoči se bo v zahodni Sloveniji oblačnost prehodno povečala, drugod bo precej jasno. Najnižje jutranje temperature bodo od 9 do 14, ob morju 16 stopinj Celzija, je zapisano na spletnih straneh Arsa. Jutri bo precej sonca, popoldne bo v hribovitem svetu kakšna ploha ali nevihta. Najvišje dnevne temperature bodo od 22 do 27 stopinj.

Obeti

V četrtek bo pretežno oblačno, pojavljale se bodo krajevne padavine, ki jih bo več v zahodni polovici države. V petek bo zjutraj in dopoldne še oblačno, deževalo bo predvsem v vzhodni in južni Sloveniji. Čez dan se bo postopno jasnilo, popoldne bodo možne posamezne plohe. V soboto se bo spet pooblačilo. Padavine se bodo sredi dneva najprej začele pojavljati v zahodni Sloveniji, zvečer in v noči na nedeljo pa bodo zajele vso državo. Zapihal bo zahodni veter.

Spodaj lahko spremljate, kako se verjetnost toče spreminja. Slika se posodablja vsakih 10 minut.

Jo je toča zagodla tudi vam? Pišite nam.

 

Deli s prijatelji