KO ZMANJKA AVTOCESTE

FOTO: Slovenija spet ovira za turiste, zastoj dolg že 5 kilometrov

Objavljeno 02. julij 2016 09.42 | Posodobljeno 02. julij 2016 09.42 | Piše: K. K.

Pot od Šentilja do Gruškovja se podaljša za približno eno uro.

DRAŽENCI Preden se danes odpravite na cesto, se prepričajte, katera pot je najmanj obremenjena in bo torej tudi za vas najmanj naporna. Turisti, ki s severa potujejo na jug, so namreč zaradi nedokončanega slovenskega avtocestnega križa že od ranih jutranjih ur v koloni. Prometnoinformacijski center Dars namreč poroča o zastoju.

Na avtocesti MariborPtuj je pred razcepom Draženci v smeri Gruškovja daljši zastoj, približno pet (5) km. Promet je močno zgoščen tudi na glavni cesti proti Gruškovju, občasno nastane zastoj. Na mejnem prehodu pri izstopu iz države je še dodatno 15 minut čakanja. Pot od Šentilja do Gruškovja se podaljša za približno eno (1) uro.

Promet se že povečuje na primorski avtocesti proti Kopru ter na cestah proti obali in mejnim prehodom s Hrvaško.

Luka Koper še blokirana

Prometnoinformacijski center poroča še o naslednjih težavah na cestah.

Dostop do Luke Koper je za tovorna vozila zaradi demonstracij onemogočen. Tovorna vozila izločajo na primorski avtocesti na počivališče Ravne ter od Črnega Kala proti Kopru na odstavni pas.

Dela:
Na severni ljubljanski obvoznici potekajo obnovitvena dela. Začela se je 2. faza, promet je med Tomačevim in Celovško cesto še dodatno oviran. Zapora bo prestavljena predvidoma do nedelje, 3. 7., pozno zvečer. Promet bo še vedno potekal po dveh zoženih pasovih v obe smeri. Zaprt bo priključek Bežigrad proti Kosezam, kasneje izmenično še priključka Savlje in Celovška. Promet za tovorna vozila nad 7,5 tone med Štajersko in Primorsko in obratno je preusmerjen na vzhodno in južno ljubljansko obvoznico.

Omejitev prometa tovornih vozil v času turistične sezone:
ob sobotah med 8. in 13. uro, ob nedeljah in praznikih med 8. in 21. uro;
na primorskih cestah ob sobotah med 6. in 16. uro, ob nedeljah in praznikih med 8. in 22. uro.

Deli s prijatelji