ZIMA JE TU

FOTO: Slovenija obtičala pod –10, prihajajo oblaki

Objavljeno 07. januar 2017 09.27 | Posodobljeno 07. januar 2017 09.28 | Piše: K. K.

Najvišje dnevne temperature bodo od –7 do –2, ob morju okoli 2 stopinji.

LJUBLJANA Slovenija se je danes zbudila v globokem minusu, končno je tukaj zima! Temperature so po večjem delu države kazale celo manj kot 10 stopinj Celzija, pri Agenciji Republike Slovenije za okolje (Arso) so jih vrisali v zemljevid, ki smo ga objavili zgoraj, v tabelo pa so nanizali temperature po Sloveniji ob 7. uri.

image

Prihajajo oblaki

Danes bo večji del dneva precej jasno, zvečer pa se bo v severni in vzhodni Sloveniji oblačnost povečala. Veter bo postopno oslabel tudi v severovzhodnih krajih. Najvišje dnevne temperature bodo od 7 do 2, ob morju okoli 2 stopinji. Ponoči se bo pooblačilo, le na zahodu bo še deloma jasno.

Jutri bo zmerno do pretežno oblačno, nekaj sonca bo predvsem v zahodnih krajih. Zjutraj in dopoldne lahko predvsem na severovzhodu Slovenije rahlo naletava sneg. Najnižje jutranje temperature bodo od –14 do 7, ob morju malo pod 0, najvišje dnevne od 6 do 1, na Primorskem okoli 3 stopinje.

Šlo pod 20

Ob koncu tedna bo mrzlo. Jutranje temperature bodo večinoma pod 10 stopinjami, tudi najvišje dnevne bodo v notranjosti Slovenije ostale pod lediščem.

Arso je najnižje in najvišje temperature izmeril v minusu, zapisali so jih v spodnji tabeli. image

Deli s prijatelji