IRONIČNO

FOTO: Sindikalist, ki je proti amerikanizaciji, dela reklamo za ZDA?

Objavljeno 30. marec 2017 17.45 | Posodobljeno 30. marec 2017 17.45 | Piše: T. Pa.

Sindikalisti se bojijo amerikanizacije Slovenije.

LJUBLJANA – V ponedeljkovi informativni oddaji Svet je beseda tekla tudi o pritožbah sindikatov, da se ameriška in nemška gospodarska zbornica vmešavata v notranje zadeve Slovenije. Sindikati, ki jih vodi Dušan Semolič, so prepričani, da želita aktivno vplivati na potek razvoja in amerikanizacijo družbe v naši državi, saj sta na eni od okroglih miz z reprezentativnimi zbornicami in delodajalci dali svoje predloge za zdravstveno reformo. Poleg tega naj bi želela ameriška zbornica celo imenovati dva člana v skupščino zavoda za zdravstveno zavarovanje, kar pa druga stran zanika.

»Ne želimo amerikanizacije delovnega prava, ne želimo amerikanizacije socialne varnosti, zdravstvenega sistema, pokojninskega sistema,« je pred kamerami povedal sindikalist Andrej Zorko. »Poskus vpliva na politike je poskus, zame osebno, vmešavanja tretje države v zakonodajni postopek,« je prepričan, njegove besede pa je zasenčila neprimerna izbira oblačil. Na majici, ki jo je kazal pred kamerami, je bila namreč z velikimi črkami napisana blagovna znamka oblačila Hilfiger, pod njo pa New York.

Mnogi gledalci so takoj opazili neposrečeno naključje, ni pa jim ušla niti ironičnost prizora: sindikalist, ki se bori proti amerikanizaciji Slovenije, s svojo majico dela reklamo glavnemu mestu ZDA.

Deli s prijatelji