POLIZEI

FOTO: Se vam zdi ta tablica neprimerna? Do oktobra jo boste lahko še videli

Objavljeno 03. julij 2016 22.42 | Posodobljeno 03. julij 2016 22.42 | Piše: T. Pa.

Trenutno v zakonodaji s področja vozil ne obstaja prepoved uporabe neprimernih vsebin.

LJUBLJANA – Fotografija kreativnega voznika, ki je svojo registrsko tablico 'posvetil' možem v modrem, je mnoge uporabnike facebooka, kjer se je pojavila, spravila v smeh. Številni pa so se začeli spraševati tudi o tem, ali je kaj takega dovoljeno in zakaj.

Z vprašanji smo se obrnili na ministrstvo za infrastrukturo, kjer so potrdili, da trenutno v zakonodaji s področja vozil ne obstaja prepoved uporabe neprimernih vsebin. V Pravilniku o registraciji motornih in priklopnih vozil je sicer zapisano, da izbrani del oznake ne sme vsebovati kratic državnih organov, določenih tujih predstavništev in mednarodnih organizacij ter neprimernih vsebin ali izrazov.

Kot so pojasnili na ministrstvu: »Določbe 35. člena tega pravilnika, ki ureja registrske tablice z izbranim delom oznake (število znakov, prepoved uporabe določenih kratic ali neprimernih vsebin in izrazov …) se začnejo uporabljati 19. 10. 2016.« Do takrat so v veljavi določbe 5. in 14. člena Pravilnika o registrskih tablicah motornih in priklopnih vozil, ki urejata vsebino oznak na registrskih tablicah z izbranim delom označbe.

»Iz navedenih členov izhaja, da v tem trenutku v zakonodaji s področja vozil ne obstaja prepoved uporabe neprimernih vsebin in izrazov na registrskih tablicah z izbranim delom oznake. Beseda 'policija' in njeni prevodi v sistemu, ki podpira delovanje evidence registriranih vozil, niso določeni kot prepovedana vsebina.«

Deli s prijatelji