BRALEC POROČEVALEC

FOTO: S šleperjem zasede pločnik in kolesarsko stezo

Objavljeno 28. september 2012 11.43 | Posodobljeno 28. september 2012 11.43 | Piše: A. L.

V nevarnosti so pešci, pravi bralec, ki trdi, da morajo, če želijo mimo njega, včasih hoditi tudi po cesti.

LJUBLJANA – »Porsche Slovenija oziroma v tem primeru Transport Kastelic razklada avtomobile kar sredi pločnika in na kolesarske steze. To je njihova stalna praksa,« se razburja bralec Erik. Moti ga predvsem to, da morajo zaradi njihovega razkladanja oziroma nakladanja vozil, pešci, kolesarji, tudi mamice z vozički, stopiti na cestišče, da obidejo tovornjak.

Leta in leta

»Videl sem že tudi, kako je pri razkladanju avtov pri vzvratni vožnji z nakladalne rampe tovornjaka voznik skoraj povozil pešca na pločniku. In ko avtomobile razložijo s tovornjaka, jih neregistrirane in nezavarovane vozijo po cestišču do skladišča. To se dogaja že leta in leta,« še dodaja.

Kronično pomanjkanje parkirišč

Pri Porscheju Verovškova potrjujejo navedbam bralca: »Kar piše in je poslikal vaš bralec, je žal res. Res pa je tudi, da je trenutno nemogoče nakladanja in razkladanja urediti drugače. Na Verovškovi kronično primanjkuje parkirišč za zaposlene. Lek, T-2, Triglav, Plinarna, Porsche Verovškova.« V načrtu za prihodnje leto imajo odkup zemljišča od Mestne občine Ljubljane in zasebnika. Zadnji še ni čisto odločen o prodaji. 

»Z novo gradnjo bomo iskali tudi možne rešitve za nakladanje, razkladanje in postajališče (obračališče) mestnega prometa,« še dodajo.

Deli s prijatelji