VREDNO POSNEMANJA

FOTO: Rene skoraj ostal brez nogice, zdaj odhaja na Kredarico

Objavljeno 16. avgust 2016 16.28 | Posodobljeno 16. avgust 2016 16.29 | Piše: T. Pa.

Ta vikend se namerava povzpeti na Kredarico.

LJUBLJANA – Se še spomnite malega Reneja,image ki so mu zdravniki hoteli odrezati nogico, a na srečo mamica Amela Talić tega ni dovolila? Že pred nekaj meseci smo lahko občudovali njegov napredek,image ta vikend pa bo šel Rene še korak dlje.

Malček se bo 20. in 21. avgusta v okviru pohoda »Renejevi koraki za prijatelje povzpel« na Kredarico, tam prespal v koči in se naslednje jutro odpravil proti dolini, s seboj pa vabi vse, ki bi si želeli pot prehoditi z njim.

»Namen tega vzpona je ozaveščati o fibularni hemimeliji, opogumiti in motivirati ljudi k zdravemu življenjskemu slogu, da so omejitve v resnici le v naših glavah in da telesna invalidnost ne more ustaviti nekoga, ki si nekaj res srčno želi in je za to pripravljen vložiti ves trud, ki ga premore. Rene se bo s pomočjo staršev, družine in prijateljev ter vseh, ki ga podpirajo, povzpel na Kredarico (2515 m) po poti iz Krme. Želimo podariti upanje, motivacijo, da postanemo najboljši, kar smo lahko v danem trenutku z danimi možnostmi – da postanemo odlični,« je zapisala ponosna Amela.

Deli s prijatelji