PRISTAL JE

FOTO: Putina spremlja reševalno vozilo

Objavljeno 30. julij 2016 16.35 | Posodobljeno 30. julij 2016 16.58 | Piše: Mo. S.

Kolona njegovih vozil se je odpeljala proti Vršiču.

Vladimir Putin (spet) zamuja.

LJUBLJANA – Na Letališču Jožeta Pučnika sta že pristali obe letali z delegacijo, ki spremlja ruskega predsednika Vladimirja Putina. Ta je zamudil več kot eno uro, češ da je imel doma obveznosti.image

Putina sta na letališču sprejela šefinja državnega protokola Ksenija Benedetti in ruski veleposlanik v Sloveniji Doku Zavgajev, nato pa se je kolona njegovih vozil odpeljala proti Vršiču. Gorenjsko avtocesto imajo popolnoma zase.

Povabil ga je Pahor

Putin je v Slovenijo prispel na povabilo predsednika Boruta Pahorja, poleg slovesnosti pri Ruski kapelici pa ima na programu še odprtje spomenika ruskim vojakom na Žalah in večerjo na Brdu. Pahor in Putin se bosta pred večerjo sestala tudi na štiri oči. Slovenski predsednik sicer ruskega kolega ni pričakal na letališču, temveč se bosta srečala pod Vršičem. Slovenska stran pred obiskom izpostavlja, da bo tretji Putinov obisk v Sloveniji dogodek pietetne narave, katerega sporočilnost je pomen miru in nujnosti dialoga za ohranjanje miru, a bo tudi priložnost za dialog. Ruska stran je po drugi strani napovedala, da gre za delovni obisk.

Na vseh prizoriščih, ki jih bo obiskal Putin, so predvideni najstrožji varnostni ukrepi. Zaradi obiska je zaprtih tudi več cest na Gorenjskem in v Ljubljani. Predsednik Putin bo obisk v Sloveniji zaključil zvečer.

Deli s prijatelji