ZAPIRAJO PREDORE

FOTO: Prometni infarkt: kilometrske kolone na meji in avtocestah

Objavljeno 01. avgust 2015 09.05 | Posodobljeno 01. avgust 2015 09.56 | Piše: K. K.

Na primorskih cestah povečan naval italijanskih dopustnikov, na preostalih kolone Avstrijcev, Čehov in Romunov.

Brtalka svetuje, da štajersko avtocesto raje zapustite pred zastojem.

Že pred sedmo uro zjutraj današnje sobote so številni odsekih slovenskih (avto)cest že v infarktu. Najhujše je na podravski avtocesti, kjer je kolona po poročanju Radia Slovenija dolga že 20 kilometrov in bo kmalu segala do obvoznice. Že ob 6. uri zjutraj je pločevina v prebujajočem dnevu stala na kar 16 kilometrih. Prometnoinformacijski portal Dars poroča, da se kolona vije od priključka za mariborsko letališče proti Dražencem. Problemi se nadaljujejo tudi na glavnih cestah Draženci–Podlehnik–mejni prehod Gruškovje.

Veliko boljše ni niti na dolenjski avtocesti, kjer stojijo tisti, ki želijo na Hrvaško, pred mejnim prehodom Obrežje v 11-kilometrski koloni.

Na Primorskem je 10-kilometrska kolona na Podgrad–Starod pred mejnim prehodom Starod.

Problemi nastajajo tudi na štajerski avtocesti pred Blagovico proti Mariboru (1,6 km) in pred predorom Podmilj proti Ljubljani, kjer je po poročanju bralke Branke že opozorilo pred trikilometrskim zastojem, občasno pa zapirajo predora Podmilj in Trojane. Bralka svetuje uporabo stare ceste, ki je za zdaj še prazna. Na štajerski avtocesti med Blagovico in predorom Podmilj zaradi del promet v obe smeri poteka samo po enem voznem pasu.

Na pomurski avtocesti je gneča pred mejnim prehodom Pince proti Madžarski.

Čakalne dobe na mejnih prehodih pri izstopu iz države: Obrežje 1 ura 30 minut, Starod 2 uri 30 minut, Zavrč 20 minut, Gruškovje 1 ura.

Na pomurski avtocesti je zaradi povečanega števila vozil oviran promet na uvozu Murska Sobota proti Lendavi.   

Deli s prijatelji