ZASEG

FOTO: Prepovedi ni upoštevala, zdaj se ji je zgodilo tole

Objavljeno 16. julij 2017 19.37 | Posodobljeno 16. julij 2017 19.37 | Piše: A. L.

Uslužbenci mobilnih oddelkov so v postopku zasegli blago (991,7 kilograma), tehtnice in nepotrjene vezane knjige računov.

LJUBLJANA, CELJE – Letošnjega 28. junija so uslužbenci mobilnih oddelkov Finančne uprave RS (Furs) na območju Ljubljane in Celja izvedli usklajeno akcijo nadzora nad pravno osebo, ki je na več lokacijah Slovenije prodajala sadje in zelenjavo na premičnih stojnicah kljub izrečeni prepovedi opravljanja dejavnosti.

Prepoved ji je bila izrečena zaradi hujših kršitev zakona o davčnem potrjevanju računov in zakona o preprečevanju dela in zaposlovanja na črno. Prav tako je bila pravna oseba že večkrat obravnavana v prekrškovnem postopku, in sicer ji je bilo skupaj z odgovornimi osebami v 10 postopkih pravnomočno izrečenih za 155.400 evrov glob in 14.820 evrov sodnih taks, ki so ostale neplačane. Uslužbenci mobilnih oddelkov so v postopku zasegli blago (991,7 kilograma), tehtnice in nepotrjene vezane knjige računov.

Zoper odgovorne osebe je bil vložen obdolžilni predlog na pristojni sodišči v Ljubljani in Celju zaradi kršitve prepovedne odločbe in ugotovljenih prekrškov po zakonu o preprečevanju dela in zaposlovanja na črno, zakona o davčnem potrjevanju računov in zakona o davčnem postopku.

Deli s prijatelji