NESREČA

FOTO: Preplah: neznosen smrad se širi po Ljubljani

Objavljeno 29. oktober 2014 12.36 | Posodobljeno 29. oktober 2014 13.38 | Piše: D. P., T. L.

Zaradi poškodovane cevi je uhajal plin, pristojne službe pa so še na delu.

LJUBLJANA – Po središču Ljubljane se širi neznosen smrad. Pri izvajanju gradbenih del so namreč okoli 9. ure delavci na križišču Slovenske ceste in Čopove ulice poškodovali cev zemeljskega plina. Policisti so zaradi varnosti ljudi in premoženja zavarovali širše območje, evakuirali in zaprli so tudi veleblagovnico v bližini, vendar so jo tik pred poldnevom spet odprli.  

»Joj, kako smrdi. Očitno so prebili cev,« so se pred poldnevom pritoževali mimoidoči. Tudi naš novinar na terenu je poročal, da se v okolici veleblagovnici širi grozen smrad. In medtem ko je plin smrdel in so pristojne službe odkrivale, kje je prišlo do poškodbe in uhajanja plina, pa so stroji v neposredni bližini rohneli naprej ...

Eno osebo odpeljali z rešilcem

Pri PU Ljubljana smo izvedeli, da je cev počila zaradi tresljajev med izvajanjem gradbenih del na omenjeni lokaciji, na kraj pa so bili poleg policistov napoteni tudi gasilci. Pristojne službe so sanirale poškodbe in ustavile uhajanje plina, zato nevarnosti za občane ni, mirijo pri policiji. Po doslej znanih podatkih so zaradi vdihavanja plina eno osebo odpeljali z reševalnim vozilom. Policisti bodo o ugotovitvah obvestili pristojno državno tožilstvo.

Ste opazili kaj zanimivega ali imate kakšne koristne informacije? Pišite nam.

Deli s prijatelji