NEURJE

FOTO: Portorož pod vodo, Arso svari pred nalivi, točo in vetrom

Objavljeno 29. julij 2014 18.41 | Posodobljeno 29. julij 2014 22.31 | Piše: Mo. S.

Portoroška tržnica pod vodo. Pošljite nam fotografije vremenskega dogajanja.

Takole je bilo v Portorožu.

PORTOROŽ, IZOLA, KOPER – Slovensko obalo je zajelo močno deževje. Kot poroča uprava za zaščito in reševanje, je v Izoli poplavilo več stanovanjskih prostorov in klet stanovanjske hiše, zaradi poplav pa so gasilce poklicali tudi iz Kopra.

Na cesto Šared–Izola je naneslo vejevje, na stransko mesto med Šaredom in Jagodjem pa se je sprožil zemeljski plaz. Voda je zamakala stanovanjske prostore na Ulici ob starem zidovju, poplavilo je garažo in delavnico v Jagodju, v Izoli pa v Premrlovi ulici garažo ter kletne prostore stanovanjske hiše na Kopališki ulici. Pri črpanju vode iz prostorov so posredovali poklicni gasilci JZ GB Koper in PGD Izola, za cestišče pa so poskrbele pristojne službe Komunale Izola in Koper.

Portorož pod vodo

Iz Portoroža se je oglasila bralka Anja, ki nam je poslala fotografijo s portoroške tržnice. Ta je bila dobesedno pod vodo. »Center Strunjana so obnavljali z namenom, da ga ne bo več poplavljalo. Kaj bo šele jutri, ko napovedujejo več padavin?« se vprašuje bralec Igor, ki nam je poslal fotografijo iz Strunjana. 

Kako kaže?

Padavine in nevihte se bodo v sredo razširile nad večji del Slovenije, krajevno pa bodo mogoči tudi močni nalivi, napovedujejo vremenoslovci pri Agenciji RS za okolje (Arso). Ogrelo se bo do 25 stopinj Celzija. V četrtek bodo še krajevne plohe in nevihte, ki bodo na zahodu pogostejše popoldne, v petek pa bo delno jasno s spremenljivo oblačnostjo.

Na Primorskem bo večinoma suho, drugod bodo predvsem popoldne še plohe in nevihte.

Opozorilo

Na Arsu so pozno popoldne izdali tudi opozorilo pred močnimi nalivi, točo in sunki vetra: »Jutri bodo ob nevihtah krajevno mogoči močni nalivi, predvsem popoldne pa zlasti v severovzhodni Sloveniji tudi toča in močni sunki vetra.«


Okrepljeni bolezenski znaki

»Vremenska obremenitev se bo še krepila, veliko ljudi bo imelo z vremenom pogojene težave, okrepljeni bodo tudi nekateri bolezenski znaki. Glavoboli in migrene bodo pogosti. Priporočamo dosledno upoštevanje morebitnih predpisanih diet in odmerkov zdravil ter večjo previdnost,« svetuje Arso.

Kakšno je vreme pri vas? Pošljite nam fotografije in objavili jih bomo.

Deli s prijatelji