NOVI VAL MIGRANTOV?

FOTO: Policija se pripravlja, kupujejo zaščitne ograje

Objavljeno 14. julij 2016 13.00 | Posodobljeno 14. julij 2016 13.00 | Piše: A. L., K. K.

Ocenjujejo, da bodo zanje zapravili 161 tisočakov.

LJUBLJANA – V zadnjih dneh je spet mogoče brati, da se na balkanski poti kopičijo migranti. Ali jim bo uspelo priti do nas, še ni znano. Opazili smo, da ministrstvo za notranje zadeve oziroma policija kupuje zaščitne ograje za vzdrževanje javnega reda. Gre za kovinske ograje, ki jih postavijo ob protestih ali jih uporabljajo pri migrantih ter ob podobnih dogodkih. 

Na policiji smo preverili, zakaj jih kupujejo: ali nadomeščajo stare ograje ali jih potrebujejo količinsko več? »Ograje za vzdrževanja javnega reda in miru bodo nabavljene zaradi nadomestitve ograj (obraba) in tudi zaradi povečanja števila tovrstnih ograj. V preteklem obdobju povečanih obremenitev (športne prireditve, varovanje določenih objektov, območij, postopki z migranti) se je izkazala potreba po dodatnih ograjah za vzdrževanje javnega reda in miru, ki zmanjšajo potrebno število policistov ob istočasnem povečanju varnosti in učinkovitosti policijskih postopkov pri vzdrževanju javnega reda in miru na javnih zbiranjih,« so zapisali.

Ocenjena vrednost omenjenega javnega naročila znaša 161.040 evrov z vključenim davkom na dodatno vrednost (brez davka 132.000 evrov), zato se javno naročilo, skladno z veljavno zakonodajo ZJN-3, pojasnjujejo, izvaja po postopku naročila male vrednosti.

Ponudbe sprejemajo do danes do 15. ure, medtem ko bo javno odpiranje ponudb dan kasneje ob 10. uri na Štefanovi ulici v Ljubljani.

Deli s prijatelji