MATURANTSKA

FOTO: Plesali brez alkoholnih ekscesov

Objavljeno 25. maj 2012 18.16 | Posodobljeno 25. maj 2012 18.18 | Piše: T. L.

Pod okriljem Plesne zveze Slovenije je zaplesalo skoraj 10.000 dijakov in dijakinj.

Maturantki v Mariboru.

MARIBOR – V organizaciji Plesne zveze Slovenije (PZS) je danes opoldne v 19 slovenskih mestih četvorko zaplesalo skoraj 10.000 dijakov in dijakinj, je zapisano na spletni strani zveze. Četvorko so hkrati plesali še v 25 evropskih mestih, skupaj pa so našteli več kot 30.000 plesalcev.

Največ jih je bilo na Slovaškem

Skoraj 10.000 plešočim v Sloveniji, ki so se vrteli v Mariboru, Kranju, Kopru, Novem mestu, Murski Soboti, Ajdovščini, Velenju, Trbovljah, Črnomlju, Ljutomeru, Ptuju, Slovenski Bistrici, Slovenskih Konjicah, Lendavi, Slovenj Gradcu, Litiji, Kočevju, Sežani in Sevnici, so se pridružili še mladi Srbije, BiH, Makedonije, Češke, Madžarske in Slovaške. V tujini je bila najbolj množična udeležba na Slovaškem, kjer je v štirih mestih plesalo več kot 11.000 mladih. Največ jih je plesalo v Košicah – 7948, kar je neuradni Guinnessov rekord na eni lokaciji, v Sloveniji pa je bilo največ plesalcev v Mariboru.

Brez alkohola

»Zagotovo je Guinnessov rekord svojevrsten izziv zlasti za mlade drugih držav in vseh mest, ki se nam na novo pridružujejo vsako leto, zagotovo pa smo zelo ponosni na vsebinski preskok, ki smo ga uspeli narediti prav z motom Maturantske četvorke brez alkohola, saj se maturanti, devetošolci in študentje zabavajo s plesom in druženjem in dogodek manj izkoriščajo za opijanje,« so se pohvalili pri PZS.

Deli s prijatelji