HUDA URA

FOTO: Orkanski veter: od avtomobilov ni ostalo nič

Objavljeno 21. julij 2016 19.12 | Posodobljeno 21. julij 2016 19.12 | Piše: Mo. S.

Dolenjce je v sredo presenetilo močno neurje.

Od pridelka ni ostalo veliko, pravi bralka.

STRAŽA, DOLENJSKE TOPLICE – Dolenjce je v sredo okoli 18. ure presenetilo močno neurje z vetrom, nalivi, ponekod tudi manjšo točo. Najhujše je bilo na območju Straže in Dolenjskih Toplic, od koder poročajo o več zalitih prostorih, še posebej veliko škode pa je naredil veter, ki je drevesa podiral na vse, kar je bilo pod njimi – tudi avtomobile.

Podrto drevje je oviralo promet na cesti Selišče–Bušinec, Dolenje Sušice–Gorenje Sušice, Podturn–Veliki Rigelj in v Starih Žagah. Več podrtih dreves je bilo tudi na jasi v Dolenjskih Toplicah, na parkirišču Balnea, pred parkiriščem osnovne šole, v kampu in taboru Dolenjske Toplice. V Velikem Riglju je veter razkril streho stanovanjske hiše, na Cvibljah pa je drevo padlo na prikolico. Na relaciji Gorenje Sušice–Lubanec–Uršna sela je več dreves padlo na električne vodnike. Podrta drevesa so odstranjevali gasilci PGD Dolenjske Toplice, Dobindol, Podturn, Soteska in GRC Novo mesto, skupaj kar 28 gasilcev, je sporočila uprava za zaščito in reševanje.

Gasilci PGD Dolenja Straža, Vavta vas in GRC Novo mesto so posredovali na območju Straže. Na ulici Na žago je meteorna voda zalila kletne prostore podjetja Artles in kurilnico stanovanjske hiše, na Novomeški cesti pa gostinski objekt. Podrto drevje je oviralo promet na cesti v kraju Podgora, na relaciji Vavta vas–Drganja sela, v Drganjih selih in še kje. Eno od dreves je padlo tudi na železniško progo pri straški železniški postaji. V Rumanji vasi je drevo padlo na gospodarski objekt, v Straži pa je podrto drevo ogrožalo stanovanjsko hišo. Zaradi neurja je bila ponekod prekinjena dobava z električno energijo.

V zgornji galeriji so lahko ogledate posledice ujme na Dolenjskem.

Imate tudi vi kakšno fotografijo? Posredujte nam jo, objavili jo bomo.

Deli s prijatelji