PROTI MEJI

FOTO: Obupni zastoj proti Dragonji, že uro ujeti v avtu

Objavljeno 10. avgust 2015 13.59 | Posodobljeno 10. avgust 2015 15.45 | Piše: T. L., B. F.

Vozila stojijo in se v vasi Srgaši na malem križišču v smeri mejnega prehoda Dragonja premikajo po meter vsakih nekaj minut.

DRAGONJA – Po zelo prometnem koncu tedna na slovenskih cestah očitno naval jeklenih konjičkov v novem tednu ni nič manjši. Naš dopisnik poroča, da se v dopoldanskem času kolona vozil proti mejnemu prehodu Dragonja premika izjemno počasi.

»Kot je videti, je kolona dolga že skoraj osem kilometrov, saj vozila stojijo in se v vasi Srgaši na malem križišču premikajo po meter vsakih nekaj minut. Kje tiči vzrok zastoja, se nam še ni uspelo prepričati na lastne oči, saj tičimo v koloni že dobro uro,« sporoča s terena.

Prometnoinformacijski center (PIC) nima zabeleženega posebnega izrednega dogodka, zaradi katerega bi nastajala gneča, opozarjajo pa, da do zastojev prihaja na cestah Izola–Portorož–Sečovlje, Šmarje–Dragonja in Šmarje–Koper in Podgrad–Starod.

In koliko časa je treba čakati za prestope mejnih prehodov? Na Sečovljah za izstop 15 minut in vstop 45, na Dragonji za izstop eno uro in vstop 30 minut in na mejnem prehodu Starod za izstop eno uro in vstop 15 minut. Za pot proti Hrvaški priporočajo MP Sočerga (Buzet). 

Ste tudi vi ujeti v katerem od zastojev na slovenskih cestah? Pišite nam.

Deli s prijatelji