PONOVOLETNA

FOTO: Ob reki odstranjevali še zadnje dokaze

Objavljeno 02. januar 2014 22.12 | Posodobljeno 02. januar 2014 22.12 | Piše: T. L.

Po novoletnem rajanju je bila Ljubljana prazna, le še nekaj steklenic je dokazovalo, da se je na njenih ulicah pred dvema dnevoma kar trlo ljudi.

Odstranjujejo še zadnje dokaze novoletnega praznovanja.

LJUBLJANA – Burno smo vstopili v novo leto in tudi letos je bilo po vseh večjih mestih organizirano praznovanje na prostem. Praznovanje, po katerem za prešernimi slavljenci ostanejo kupi svinjarije. Po burnem decembru, ko so bile ljubljanske ulice v središču mesta polne ob skoraj spomladanskih temperaturah, je današnje dopoldne v prestolnici delovalo nekako ... prazno.

Ulice bolj nedeljsko prazne kot četrtkovo živahne, trume italijanskih in ruskih turistov, ki so še na novega leta dan polnile Tromostovje, Prešernov trg in sosednje ulice, pa so diskretno izginile. Stojnice so samevale in čakale, da jih delavci pospravijo. Do nadaljnjega ...

Pospravljeno ... skoraj vse

Mesto je na četrtkovo dopoldne še spalo, večina dokazov o noriji, ki se je na ulici dogajala s torka na sredo, pa so vestni komunalni delavci že umaknili. Le na manj očitnih kotičkih je ostalo še nekaj pripomočkov, ki večinoma spremljajo novoletna praznovanja: med njimi prevladujejo (prazne) steklenice penin in drugih alkoholnih pijač ter najrazličnejši ostanki tobačnih proizvodov.

Tako smo v četrtek dopoldne ulovili delavce komunale, ki so pod Tromostovjem pospravljali še zadnje ostanke praznovanja veseljakov, mnogi so namreč s Plečnikovih treh mostov metali embalažo, ki je ostala brez vsebine, kar v Ljubljanico ali na njen breg.

Delo so tako za tistimi, ki odpadkov na novega leta dan niso mogli odložiti v zabojnike zaradi takšnih ali drugačnih razlogov, opravili ... drugi.

Deli s prijatelji