POTRDIL JE

FOTO: Novakova Hojsa brcnila iz stranke, to je papir, ki ga je podpisala

Objavljeno 14. julij 2016 10.22 | Posodobljeno 14. julij 2016 10.39 | Piše: S. U.

Informacijo je že potrdil na twitterju.

Nekdanji obrambni minister in podpredsednik NSi Aleš Hojs.

LJUBLJANA – Nova Slovenija je iz stranke izključila svojega nekdanjega ministra za obrambo in podpredsednika stranke, sicer pa predsednika Združenja za vrednote slovenske osamosvojitve Aleša Hojsa, ki je informacijo že potrdil na twitterju.

»Aleš Hojs je v obdobju zadnjih dveh let v različnih medijih in na družbenih omrežjih večkrat nastopil neprimerno in žaljivo do stranke Nova Slovenija – krščanski demokrati in njenih predstavnikov ter tako okrnil ugled stranke. Pri organizaciji prireditve Za mojo Slovenijo je v nasprotju s predhodnim dogovorom samovoljno odločil, da predsednik prve demokratično izvoljene Vlade RS (Demosove vlade) Lojze Peterle ni primeren govorec na omenjeni prireditvi. Na ta način je ponižal uglednega člana NSi in njenega evropskega poslanca ter pokazal nespoštovanje do lastne stranke,« so v sporočilu za javnost zapisali v NSi.

Spomnimo, Hojs je na kongresu stranke leta 2014 kandidiral za predsednika NSi, vendar je Ljudmila Novak dobila še četrti mandat na čelu stranke.

To je dokument, ki ga je podpisala predsednica NSi.

image

Deli s prijatelji