V ŽIVALSKEM VRTU

FOTO: Neža in Boris imata dojenčka

Objavljeno 24. junij 2016 14.45 | Posodobljeno 24. junij 2016 14.44 | Piše: Mo. S.

Mali šimpanzinji je ime Leona.

LJUBLJANA – Iz ljubljanskega živalskega vrta so sporočili veselo novico: šimpanzinja Neža je konec marca rodila mladiča, šimpanz Boris pa je nežen in ljubeč očka. Mladiček je od danes na ogled tudi javnosti. 

»Neža je skrbna in ljubeča mama dojenčice Leone, ki večino časa pri njej sesa mleko in spi v njenem naročju. Neža Leono s ponosom in rada pokaže oskrbnikom, da jo lahko na servisnem hodniku skozi mrežasto ograjo pobožajo po glavi, nadzirajo njeno rast in napredek ter zdravstveno stanje. Kot pozoren oče se je izkazal tudi Boris, ki ju stalno spremlja s pogledom, boža Leono in Neži natančno neguje kožuh. Skupaj spijo v gnezdu na polici, med seboj si Boris in Neža delita hrano,« so sporočili iz živalskega vrta.

Babica in vnukinja sta ločeni od družinice

Borisa so iz zagrebškega živalskega vrta k nam prepeljali lansko pomlad. Postopoma so ga seznanjali z vsako samico posebej, najbolj pa se je spoprijateljil prav z Nežo. V ZOO Ljubljana imajo zdaj pet šimpanzov. »Babica Mojca je skupaj z vnukinjo Niko ločena od srečne družinice, saj se je izkazala za preveč posesivno in ljubosumno. Vse šimpanze bomo ponovno skušali združiti v enotno skupino, ko bo Leona malo zrasla,« so še zapisali.

Deli s prijatelji