SNEŽNA ODEJA

FOTO: Največ snega zapadlo v Ljubljani

Objavljeno 30. januar 2014 20.00 | Posodobljeno 30. januar 2014 20.00 | Piše: STA, Ma. F.

V prestolnici je v zadnjih šestih urah zapadlo 15 centimetrov novega snega.

Sneg v Ljubljani.

LJUBLJANA – Sneg je danes pobelil dobršen del države, največ novozapadlega snega pa je bilo v Ljubljani, kjer ga je v zadnjih šestih urah zapadlo 15 centimetrov. Več snežnih padavin je bilo še v Julijcih, na Koroškem in Kočevskem, kažejo podatki Agencije RS za okolje (Arso).

Poleg Ljubljane je do 13. ure največ novega snega zapadlo na Katarini nad Ljubljano in v Slovenj Gradcu, in sicer po 11 centimetrov. Po 10 centimetrov svežega snega so namerili v Ratečah in Kočevju, po devet centimetrov novega snega pa imajo na brniškem letališču in na Vojskem, izhaja iz podatkov Državne meteorološke službe RS pri Arsu.

Na Štajerskem in Dolenjskem je bilo snega manj. V Celju ga je tako zapadlo sedem centimetrov, na Letališču Edvarda Rusjana Maribor šest centimetrov, prav toliko tudi v Postojni. V Novem mestu je bilo snega za vzorec, saj ga je zapadlo le dva centimetra, centimeter več pa so namerili na letališču v Cerkljah ob Krki.

Debela snežna odeja v Julijcih

Po štiri centimetre novega snega so zabeležili v Murski Soboti in Črnomlju, na letališču Lesce pa so namerili pet centimetrov.

Nekoliko več snega je zapadlo v Julijcih, kjer pa je bila že precejšnja snežna podlaga. Tako so na Voglu namerili 13 centimetrov novega snega na 175 centimetrov podlage. Devet centimetrov snega pa je v zadnjih urah zapadlo na Kredarici, kjer je snežna odeja visoka 295 centimetrov.

Lanski 14. januar

Lanskega januarja je bila za primerjavo prestolnica v prvi polovici meseca brez snežne odeje, nato pa je 14. januarja, ko se je temperatura do daljšem času spustila pod ničlo, zapadlo 30 centimetrov snega, snežna odeja pa je v naslednjih dneh dosegla skoraj 40 centimetrov.

Prav tako 14. januarja lani so obilne snežne padavine izmerili tudi drugod po državi, kjer snega v nižinah do tedaj ni bilo. Tako ga je v enem samem dnevu v Novem mestu zapadlo skoraj 30 centimetrov, v Ratečah 20 in skoraj toliko tudi v Celju.

Deli s prijatelji