DRŽAVNO ODLIKOVANJE

FOTO: Najboljša Tina Maze prejela zlati red za zasluge

Objavljeno 25. junij 2013 19.03 | Posodobljeno 25. junij 2013 19.52 | Piše: STA, M. U.

Pahor: Odlikovanje Mazetovi in drugim sporoča, da se moremo in moramo veseliti uspehov drug drugega.

Tina Maze in predsednik republike. Foto: Črt Majcen/Novice

LJUBLJANA – Predsednik republike Borut Pahor je ob podelitvi zlatega reda za zasluge smučarki Tini Maze in drugih odlikovanj v predsedniški palači dejal, da ta odlikovanja sporočajo, da se moremo in moramo veseliti uspehov drug drugega. Mazetova je ob prejemu nagrade poudarila, da z nagrado pride tudi odgovornost, ki jo bo treba v prihodnje sprejeti.

Ko slavimo prejemnike odlikovanj, skupaj z njimi praznujemo dosežke, ki so izjemni in izredni, je dejal Pahor. Odlikovanje po njegovih besedah ni le priznanje posameznikom ali skupini, ampak je veliko več. Kot pojasnjuje, je to sporočilo vsem, »da se moremo in moramo veseliti uspehov drug drugega, da zmoremo izreči pohvalo in zahvalo tistim, ki jo zaslužijo, da se znamo navdihovati z zmagami, ki so jih dosegli drugi, za preizkušnje, ki jih morda uspe opraviti tudi nam«.

Izjemni športni dosežki in navdih ljudem

Tina Maze je zlati red za zasluge prejela za izjemne športne dosežke, uveljavljanje Slovenije na svetovnem športnem prizorišču ter navdih ljudem. Ob zahvali za priznanje se je zahvalila tudi vsem, ki ji stojijo ob strani v trenutkih, ko je najtežje. Svojega dela nagrajenci po njenih besedah ne opravljajo zaradi nagrade. A priznanje, ko te ljudje vidijo kot navdih drugim, je največje, kar si ga lahko nekdo želi, je še dejala smučarka.

»Država mi je vedno pomagala in brez nje me danes ne bi bilo tukaj«

Tini Maze je dejala, da je priznanja vesela, da pa je to tudi odgovornost za naprej. Poudarila je, da ji je država do zdaj vedno pomagala, tudi v prelomnih trenutkih, ko se je odločila za svojo ekipo. »Občutki so lepi, saj je to veliko priznanje za vse, kar smo naredili in kar sem naredila. To je tudi odgovornost za naprej, da upravičiš podeljeno državno priznanje. Ni prvič, da mi je država pomagala, zato sem izredno hvaležna. Država mi je pomagala, ko sem šla na svoje, ko smo pred leti postavili našo novo ekipo. Brez tega me danes ne bi bilo tu. To je pika na i temu, kar sem dosegla. Vedno pa so mi pomembni ljudje v državi pomagali, da so prepoznali, da lahko dam na nekaterih področjih nekaj več.«

Deli s prijatelji