POZOR, UŠEL JE

FOTO: Na prostosti večmetrski piton, lastnik ga išče

Objavljeno 25. julij 2015 13.48 | Posodobljeno 25. julij 2015 14.35 | Piše: Mo. S.

»Kolikor poznam te kače, zdaj išče zavetje. Ni vajen zunanjega okolja. Ni napadalen, je vajen ljudi, ampak verjetno je zdaj malo v stresu, tako da se bo poskušal skriti,« poudarja njegov lastnik.

Takole je videti Boštjanov ljubljenček.

MARIBOR – »Na prostosti mrežasti piton. Okolica Vinarij, hipodroma, Račjega Dvora in Rošpoha. Kača meri približno tri metre, mutacija sunfire tiger. Najditelja čaka nagrada,« je na facebooku zapisal Boštjan Kraner, ki svojega hišnega ljubljenčka išče že dva dni. Pri tem mu pomaga tudi nekaj prijateljev, vendar za zdaj neuspešno, čeprav je pregledal tudi vso hišo, v kateri piton sicer živi.

Kot nam je povedal Kraner, kača ni strupena, ni pa še niti popolnoma odrasla. »Realno je dolga približno dva metra in pol, morda sem malce pretiraval, ko sem napisal tri. Pa saj veste, da ljudi potem takoj zgrabi panika,« nam je pojasnil.

Lahko, da se je zavlekel v kakšno luknjo

Tam, kjer stanuje (Vinarje), je tako gosto rastje, da je skoraj neprehodno, odvisno je samo, v katero smer je šel. »Kolikor pa poznam te kače, zdaj išče zavetje. Ni vajen zunanjega okolja. Ni napadalen, je vajen ljudi, ampak verjetno je zdaj malo v stresu, tako da se bo poskušal skriti. Mogoče je, da bo tudi nekaj časa trajalo, da bo prilezel na plano,« poudarja lastnik. Piton se verjetno skriva med drvmi ali v kakšni luknji. »Tako velika kača to spet ni, lahko se zavleče v kakšno luknjo ali kanal,« nam je pojasnil in dodal, da je piton aktiven zlasti ponoči.

In kaj storiti, če jo slučajno srečamo? »Nekdo, ki ni vajen rokovanja s takimi kačami, bi znal imeti težave. Ne zato, ker bi bila kača agresivna, čeprav se vsaka žival zna braniti, če jo stisneš v kot,« pravi Kraner. Če bi ga slučajno opazili, mu je to treba čim prej sporočiti in povedati, kje se kača zadržuje, pa bo prihitel in jo sam ujel.

Njegov kontakt hranimo v uredništvu ali pa ga poiščite na njegovem facebooku.

Deli s prijatelji